Folkspel

Inspirationsfilmer

I vårt avlånga land finns det många eldsjälar. Eldsjälar som gör det lilla extra i en förening för att det ska fungera. Vi har mött några av dem. Och många gånger är det stora idrottsprofiler som när de inte längre är med och tävlar väljer att ge tillbaka till föreningslivet.

Folkspel - Tillsammans gör vi skillnad

Alexander och Billy

På boxningsklubben BK Rapid Västerås får ungdomarna både träna boxning och hjälp med läxor. "Rapid ska vara en trygg plats för alla - här är det bara kärlek", säger coach Alexander. 

Alexander Wennersten och Billy Lazcano är tränarna som ligger bakom klubbens sätt att arbeta. 

– Ungdomarna är vår drivkraft. Att se deras utveckling inom idrotten och se hur de kämpar där inne i ringen, säger Billy Lazcano.

Hedvig Ekblom 

Föreningslivet är verkligen fantastiskt! Att hoppa från sjuan är läskigt för de flesta... Lägg då till att du åkt i en överbemannad båt över Medelhavet och varit rädd för ditt och andras liv. Då kan vatten vara minst sagt extra skräckinjagande. Hos Hedvig och Stockholmspolisens IF har nyanlända ungdomar fått utmana sina rädslor och enas genom simhopp!

Annika Bröms

Eldsjälen Annika Bröms startade Ishockeylaget Arlanda Wings Laidies efter att stått vid sidan om och tittat på när barnen spelade.
- Jag insåg att jag också ville spela, säger hon. 

Emelie Andersson 

Eldsjälen Emelie leder ridundervisning för alla, både för de med och utan funktionsnedsättning.

– Alla får synas, alla får lov att komma hit och det är ingen press på någon, säger Majas pappa Martin Ranäng i programmet. Här får man rida utefter egna förutsättningar.

Seppo Reijonen 

Eldsjälen Seppo Reijonen berättar om om kärleken till backhoppningen.
Han tillbringar mycket av sin tid på klubben och skottar han inte snö
så står han och säljer Bingolotter så att föreningen får in mer pengar.

Stefan Holm

Folkspel har träffat höjdhoppsstjärnan Stefan Holm. Här pratar vi om livet efter karriären, Stefans bokprojekt och livet som tränare hemma i Karlstad.

Nicklas Lidström

Folkspel har träffat en av de största ishockeystjärnorna, Nicklas Lidström. Här berättar han om föreningslivet och hur han idag är med och stöttar Skogsbo IF, klubben där allting började.