Vad är Scouterna?

Att vara scout är att uppleva äventyr tillsammans med andra i Sverige och världen. Du lär genom att göra och du växer genom utmaningar. Du får utveckla och leda dig själv och andra. I Scouterna får alla vara med och vi är schyssta kompisar. Scouterna vill ge barn, ungdomar och vuxna i hela samhället möjlighet till en utvecklande och rolig fritid.

Scouterna gör unga redo för livet genom äventyr och utmaningar som får oss att växa som individer. Vi använder scoutmetoden och har funnits i Sverige i över 100 år. Scoutmetoden är en metod för personlig och social utveckling genom att vi lär genom att göra i den lilla gruppen, patrullen.

Scouterna är mer aktuella än någonsin och samlar unga som vill utvecklas och ha roligt i den lilla gruppen, där alla är viktiga och har en plats. I Scouterna är alla lika mycket värda. Vi gillar och respekterar olikhet och deltar i många nätverk för fred, demokrati och miljö. Hos oss är du aldrig ensam och vi jobbar för att våra möten ska vara fria från alla sorters övergrepp. I över hundra år har många hittat sig själva och sin väg genom Scouterna.

Ungt ledarskap

Scouterna vill att det ska vara fler unga ledare i samhället. Vi vill att unga ska ha möjlighet att få utveckla sin förmåga att leda sig själv och andra.

Trygga Möten

Scouterna vill att det inte ska finnas några övergrepp i samhället. Vi vill att det ska vara trygga möten för unga, alltså möten som är helt fria från övergrepp i alla former.

Demokrati och mångfald

Scouterna vill att samhället ska vara mer demokratiskt för unga. Vi vill att unga ska ha möjlighet till att påverka. Vi tror också på alla människors lika värde och vill se ett samhälle fritt från diskriminering.

scouterna gör unga redo för livet

Scouterna och dess föreningar har under 2018 tjänat:

597 836 :-

Friluftsliv

Scouterna vill att fler unga ska vara engagerade i naturen. Vi arbetar för ungas möjlighet att få vara ute i naturen. Vi värnar också miljö och vill se en hållbar utveckling.

Det finns ungefär 62.000 scouter i Sverige idag fördelade på 1100 scoutkårer, du hittar din närmaste scoutkår på bliscout.nu

Läs mer om vilka vi är och vad vi gör på scouterna.se