Svenska Kennelklubben

För oss handlar allt om människans bästa vän! Svenska Kennelklubben företräder alla hundar, hundägare och hundälskare i Sverige. Med våra 300 000 medlemmar är vi en av landets största intresseorganisationer.

De allra flesta av Svenska Kennelklubbens medlemmar är vanliga hundägare, alltså privatpersoner som har hund för nöjes skull. Men här finns också många uppfödare, jägare och personer som arbetar med hundar på olika sätt.

1 000 klubbar i hela landet

Vår organisation består av närmare 1 000 klubbar; länsklubbarna som verkar inom ett visst geografiskt område och special- och rasklubbarna med ansvar för en eller flera raser. Varje år arrangerar de hundratals olika utställningar, prov och tävlingar runt om i Sverige. Aktiviteterna engagerar tusentals ideellt arbetande funktionärer och förtroendevalda som ger av sin tid, energi och sitt kunnande!

För yngre hundälskare finns vårt ungdomsförbund Sveriges Hundungdom, som vänder sig till alla mellan 6 och 25 år. Förbundet har ett eget kansli, omkring 65 lokala klubbar över hela landet och drygt 7 000 medlemmar.

Vi arbetar för hundens bästa

Svenska Kennelklubben finns för dig som har hund eller drömmer om att köpa en. Vi arbetar för att alla valpar som föds i Sverige ska växa upp till friska och glada hundar! Det gör vi bland annat genom att:

* Ge stöd till forskning om olika sjukdomar som drabbar våra hundar
* Ställa höga krav på våra uppfödare
* Utveckla olika verktyg som hjälper uppfödare att välja bästa tänkbara föräldradjur till nästa valpkull
* Arrangera kurser och utbildningar för såväl uppfödare som nyblivna   hundägare
* Erbjuda en mängd olika aktiviteter för våra medlemmar och deras hundar
* Ge information till valpköpare via vår webbplats Köpahund.se

Svenska Kennelklubbens kansli ligger i Stockholm och har drygt 70 anställda som jobbar med bland annat registrering, medlemsservice, kommunikation och IT-utveckling. 

 

För oss handlar allt om människans bästa vän!

Svenska Kennelklubben och dess föreningar har under 2018 tjänat:

354 772 :-

Svenska Kennelklubben är hundägarnas riksorganisation och grundades redan 1889. I år firar vi 125 år i hundens och hundägarens tjänst! Genom att sprida information, utbilda och väcka debatt vill vi visa på den stora glädjen och nyttan med att ha hund.

Läs mer om Svenska Kennelklubben här: http://www.skk.se/