Svenska Lottakåren

Svenska Lottakåren är Sveriges enda helt kvinnliga försvarsorganisation. Ända sedan 1924 har vi arbetat för att fler kvinnor ska engagera sig i försvars- och krisberedskapsfrågor. Idag har vi en väldigt bred verksamhet inom områdena försvar, krisberedskap och förebyggande av social oro i samhället.

Militäruniform eller jeans

I Svenska Lottakåren samlas kvinnor som vill bidra till ett säkrare och tryggare samhälle. En del gör det i militäruniform, andra gör det i sina egna jeans. Vår breda verksamhet gör att du själv kan välja var du vill bidra med din tid och ditt engagemang. Kanske är du intresserad av att göra en insats i det svenska försvaret? Kanske vill du bidra med ditt engagemang när samhället hamnar i kris? Kanske vill du bli en av våra Mpower-ambassadörer?

Vi vill bidra till ett tryggare samhälle

Svenska Lottakåren och dess föreningar har under 2018 tjänat:

32 896 :-

6 000 kvinnor

Idag består Svenska Lottakåren av 130 lottakårer och 6 000 medlemmar. Alla kvinnor, oavsett ålder, som är folkbokförda i Sverige är välkomna som medlemmar. Och tänk på att även du som bara vill stödja vår verksamhet med ditt medlemskap är mer än välkommen!

Läs mer om Svenska Lottakåren här: http://www.svenskalottakaren.se/