Folkspel

Nu kan alla se TV 4 och Uppesittaren

 

TV 4 och ComHem är överens. I helgen återupptas sändningarna av TV 4, vilket betyder att alla kan följa Uppesittarkvällen och Bingolotto 23 december. – Vi skickar en stor julkram till de båda parterna som förstår hur viktig aftonen är för föreningslivet, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel.

 

11 december släckte TV 4 ned för alla ComHem och Boxerkunder. I dag, fredag 20 december, nåddes under kvällen en muntlig överenskommelse att alla kan se TV 4 i sitt utbud från och med den kommande helgen. Vilket givetvis även inkluderar Uppesittarkvällen måndag 23 december. En afton där överskottet förra året innebar över 50 miljoner till föreningslivet, en siffra som förhoppningsvis ska överträffas 2019.

 

Hans Sahlin:

– Ett underbart besked. Det känns riktigt bra att de båda parterna tar ett ansvar för att en stor del av svenska folket, som nu kan följa den årliga traditionen och Uppesittarkvällen i linjär TV. Det absolut viktigaste är dock att föreningslivet inte går miste om en betydande del av överskottet på grund av utebliven lottförsäljning, något som utan tvekan hade inträffat om konflikten fortsatt och stängt ute ett stort antal tittare som i sin tur valt att inte köpa lotter.

 

Beskedet kommer förhoppningsvis att ge ytterligare skjuts på försäljningen av bingolotter och mot den rekordomsättning som Folkspel och Bingolotto varit på väg mot under hela hösten.

 

Även de båda parterna är givetvis belåtna med att en lösning är på plats.

 

– Det är med stor glädje jag nu kan berätta att tittarna får tillbaka TV4 och C More. Det är också ett välkommet besked för föreningslivet runt om i Sverige att Bingolottos uppesittarkväll ser ut att kunna sändas som planerat, uppger TV4:s vd Casten Almqvist i ett uttalande på kanalens hemsida.

 

Det är tydligt att många av våra kunder saknar TV4 och oroar sig inför julens tv-tittande. Därför känns det väldigt skönt att vi kan återuppta sändningen med några få dagar kvar till jul, uppger Anders Nilsson, vd på Tele2-koncernen i ett pressmeddelande.