Folkspel

177 miljoner skäl att välja Folkspel

Alla spelbolag verkar efter sina egna syften. Folkspel har bara ett. – Att generera pengar till föreningslivet är enda anledningen till varför vi finns. Och att vara ideella är inte en liten del av vår verksamhet, utan det är själva grunden för den.

Spelmarknaden i Sverige har precis omreglerats och Sverige har en tämligen unik spelmarknad, med olika sorters aktörer. Det finns bland annat ett helstatligt bolag som Svenska Spel, det har släppts in kommersiella bolag som är börsnoterade och privatägda – och det finns bolag som är helt ideella. 

Det handlar inte bara om vilken produkt man ska köpa – utan om hos vilket spelbolag man handlar den. Tycker man att svenskt föreningsliv gör Sverige bättre för alla, då har man chans att påverka genom att köpa våra produkter antingen vid enstaka tillfällen eller löpande, säger bolagets marknadschef Henrik Lindroth. 

Folkspel är det i särklass bredaste inom den ideella sektorn, där allt överskott från de två stora produkterna Bingolotto och Sverigelotten går direkt tillbaka till föreningslivet. 

– Jag brukar prata om den medvetne konsumenten. Det är en konsument som gillar spel och lotterier och som därför köper sådana produkter ibland – men som också gör ett aktivt val vilket spelbolag man köper ifrån. För att vi ska kunna tävla om kunderna med de andra spelbolagen krävs att vi har produkter som är minst lika bra som deras. Och det har vi, säger Henrik Lindroth.

Alla spelbolag verkar efter sina egna syften. Folkspel har bara ett.
– Att generera pengar till föreningslivet är enda anledningen till varför vi finns. Och att vara ideella är inte en liten del av vår verksamhet, utan det är själva grunden för den. Tycker man att svenskt föreningsliv gör Sverige bättre för alla, då har man chans att påverka genom att köpa våra produkter antingen vid enstaka tillfällen eller löpande, säger Henrik Lindroth.

Vad är det då som gör Folkspels två flaggskepp så kittlande som köpobjekt?

Henrik Lindroth:
– Bingolotto är den perfekta kombinationen av turspel och underhållning. Det är ett unikt tv-sänt lotteri som har funnits på riksnivå sedan 1991. Sverigelotten är Sveriges bästa skraplott, där all vinstutbetalning sker direkt. Som konsument av dessa båda lotter får man också den härliga vetskapen att man har dragit sitt strå till stacken för att stärka det svenska föreningslivet.

Under ett normalt år har Folkspel idag ett överskott på 177 miljoner, som fördelas ut enligt följande: cirka 125 miljoner till idrottsrörelsen och dess föreningar, cirka 45 miljoner till övriga organisationer såsom exempelvis Rädda Barnen och Bröstcancerförbundet. 

Vill du veta mer om Folkspel, kontakta oss här!