Folkspel

75 miljoner till föreningslivet

 

75 viktiga miljoner till föreningslivet – den högsta siffran sedan 2006. 
– Rekordöverskottet från våra storkvällar ger klubbar, lag och organisationer ännu större möjlighet att bedriva en kvalitativ verksamhet, säger Johan Lindqvist, försäljningschef på ideella Folkspel.

 

Folkspel och Bingolottos Uppesittarkväll och Nyårsafton kan sammanfattas i ett ord. Succé.

Totalt 5,4 miljoner lotter under de båda kvällarna genererar ett överskott på 75 miljoner till klubbar, föreningar och organisationer runt om i landet.

Bara till Uppesittarkvällen såldes över fyra miljoner lotter, vilket innebar nytt omsättningsrekord (200 miljoner) för BingoLotto då det tidigare (189 miljoner) från 1998 och när Leif ”Loket” Olsson var programledare, med marginal raderades ut.

Johan Lindqvist
– Oerhört respektingivande. Företeelsen har ju trots allt funnits i 28 år. Det är många inblandade som alla tillsammans svarat för en fantastisk insats.

Framgången fortsatte sedan med Nyårsafton, där programledare Rickard Olsson hade sällskap i sitt värdskap av Lotta Engberg. 

Hans Sahlin, vd på ideella Folkspel: 
– Dels är det givetvis härligt att TV-tittarna uppskattar de program vi producerar i samband med årets största helger. Ännu viktigare är dock att så många förstår innebörden av att nyttja våra lotterier då det därmed stärker vårt föreningsliv och den viktigaste folkrörelse och samhällsnytta som finns.