Folkspel

”Abbe” fick Folkspels hederspris

Invald i Hall Fame – och mottagare av ”Lokets” & Folkspels hederspris 2019. Sävehofs Stefan Albrechtsson hade en god söndag i solskenet.

  Följ oss på Instagram. Tillsammans gör vi Sverige bättre.

 

"Loket" & Folkspels hederspris

En vacker söndag 22 september arrangerade Idrottsmuseet i Göteborg, med Folkspel som samarbetspartner – Hall Of Fame 2019 på nöjesparken Liseberg.

Fem aktiva och tre ledare med anknytning till föreningslivet i Väst-Sverige valdes in i idrottens finrum.

Se länk vilka. 

Dessutom delades ”Lokets” och Folkspels hederspris ut för sjätte gången. 2019 gick det till Stefan Albrechtsson, stark man i handbollsklubben Sävehof.

”Abbe” fick, inför ett par hundra applåderande gäster, av Leif ”Loket” Olsson och Folkspels representant Mikael Kjellström ta emot en statyett, 25 000 kronor samt en blomsteruppsättning.

 

Motiveringen:

”Stefan Albrechtsson är unik på många sätt och han är en ledare som gör avtryck på alla nivåer. Han har utvecklat sin förening till att bli nummer ett i Sverige och unik i handbollsvärlden. Han har påverkat handbollen i Sävehof och i Sverige men också på flera olika sätt påverkat i världen. Stefan Albrechtsson är en av tidernas största handbollsledare.”

– Jag visste att jag skulle komma hit och väljas in i Hall of Fame som ledare, men att också få den här utmärkelsen är givetvis en stor ära, sa Stefan i samband med ceremonin på Polketten, Liseberg.

 

Tidigare hedersprismottagare 

2018: Roger Gustafsson, IFK Göteborg.

2017: Ingemar Dahlén Majorna IK, Idrottens Bingo.

2016: Bertil Kristiansson, Västra Frölunda IF.

2015: Ulf Stenberg, Göteborgs–Posten, Reine Lindmark, Eriksbergs IF.

2014. Rolf Pettersson, Gunnilse IS.

2013: Lars-Sverre Andersson, Bingolotto, BTK Linné.