Folkspel

Brösttoner vi är stolta över

Hela 691 201 kronor. Det blev Folkspels överskott till Bröstcancerförbundet under rosa månaden förra året. Totalt under åren har det blivit upp emot 20 miljoner till forskningen kring bröstcancer.

 Följ oss på Instagram. Tillsammans gör vi Sverige bättre.

 

Bröstcancerförbundet är medlem i Folkspel

Ideella spelbolaget Folkspel ägs av 72 olika riksorganisationer. Bröstcancerförbundet är en av dem. 

Genom åren har samarbetet givit ett betydande bidrag till forskningen kring bröstcancer, tack vare att förbundets medlemmar är duktiga på att sälja Folkspels produkter (Bingolotter och Sverigelotter). Det totala överskottet över alla år uppgår till inte mindre än 20 miljoner kronor. 

 

Rosa Sverigelott med extra överskott

Månad efter månad kan Bröstcancerförbundet räkna in överskottspengar från Folkspel, men oktober är en speciell månad. Då byter Sverigelotten färg och blir rosa, och då är en liten extra del av överskottet öronmärkt för just Bröstcancerförbundet.

Fjolåret blev den hittills bästa rosa månaden – med nästan 700 000 kronor i överskott för just Sverigelotten. I år är förhoppningen att sätta nytt rekord. 

– Den rosa Sverigelotten är en relativt lättsåld produkt, eftersom bröstcancer är något som berör i stort sett alla. Att kunna vara med och bidra med extra pengar under denna månad, utöver det ordinarie överskottet, är väldigt viktigt för oss. Kampen mot bröstcancer måste vi alltid ta, säger Eva Kåpe, produktchef för Sverigelotten på Folkspel.