Folkspel

Folkspel enda svenska spelbolaget som ökar

Konkurrensen bland spelbolagen ökar i och med att marknaden har avreglerats och utländska aktörer har tagit plats på den svenska spelmarknaden. De traditionella svenska spelbolagen minskade sin omsättning under förra året - bara ett gick mot strömmen. Föreningslivets eget spelbolag Folkspel, ökade med 3 procent under 2018. Det visar Spelinspektionens aktuella siffror för 2018. I år delar Folkspel ut hela 177 miljoner kronor till föreningslivet.

Svenska spelbolag som ATG, Svenska spel och Postkodlotteriet går trögt. Men Folkspel, med produkterna Bingolotto och Sverigelotten, har medvind. Som enda svenska reglerade spelbolag ökade de under förra året och gjorde ett överskott på 177 miljoner kronor, visar Spelinspektionens dagsaktuella siffror för 2018.

-       Våra uppesittarkvällar på jul och nyår inbringade hela 62 miljoner kronor och försäljningen av Bingolotto och Sverigelotten ute bland klubbar och i föreningar går bra. Allt fler väljer våra lotter för att de vet att Folkspel är ett ideellt spelbolag utan några privata ägarintressen, där allt överskott går direkt tillbaka till föreningslivet, säger Hans Sahlin, VD för Folkspel.

Under 2018 omsatte Folkspel, efter utbetalda vinster, 673 miljoner kronor. Totalt gör det att Folkspel kan dela ut hela 177 miljoner kronor till klubbar och föreningar runt om i landet. Det är det största bidraget direkt till Sveriges klubbar och föreningar.

Spelinspektionens sammanställning över de reglerade spelbolagens omsättning 2018. Med nettoomsättning menas resultat efter utbetalda vinster. Ökning/minskning jämfört med 2017:

Resultatet för de olika spelbolagen under 2018

Källa: Spelinspektionen 

För ytterligare information och bilder:

Hans Sahlin, VD Folkspel
Telefon: 0738-18 12 00


Henrik Lindroth, marknadschef Folkspel

Telefon: 0730-91 44 22

Johan Lindqvist, försäljningschef Folkspel
Telefon: 0702-11 53 67

 

_________________________________________________________________________

Om Folkspel

Folkspel är en ideell organisation som ägs av 73 riksorganisationer i Sverige. Folkspel erbjuder svenskt föreningsliv att sälja lotteriprodukter och på så sätt dra in pengar till sin verksamhet. Sedan starten 1990 har Folkspel genererat 16,4 miljarder kronor till svenskt föreningsliv, bland annat genom att föreningarna sålt Bingolotto och Sverigelotten. Folkspel har 104 anställda och huvudkontoret ligger i Göteborg.