Folkspel

Folkspel stödjer Idrottens finrum

Åtta personligheter som satt betydande avtryck i väst-Sverige. Nu har de valts in i Hall of Fame – idrottens eget finrum – och hyllas på Liseberg söndag 22 september (15.00). Där och då delas även Folkspels och ”Lokets hederspris” ut.

 Följ oss på Instagram. Tillsammans gör vi Sverige bättre.

 

Folkspel vill hylla Eldsjälar inom föreningslivet

Genom historien finns det ett oräkneligt antal idrottare och ledare från västra delen av vårt land som satt såväl Göteborg som Sverige på världskartan.

Någonstans bakom alla framgångar finns det givetvis föreningar och organisationer som gett dessa profiler och stjärnor förutsättningar att bli så framgångsrika som möjligt.

Hans Sahlin, vd på Folkspel:

– Just det är huvudanledningen till att Folkspel samarbetar med Hall of Fame och står bakom ”Lokets Hederspris”. Även om bredden spelar den viktigaste rollen i idrottsrörelsen är det också ur den elitutövarna, toppnamnen, växer fram. Bakom alltihop finns eldsjälar som gjort ett fantastiskt och ideellt arbete. Därför är vi med och stödjer Hall of Fame.

Som firar jubileum 2019.

Under 20 år har listan över aktiva och ledare vuxit i takt med att de valts in i Hall of Fame och uppmärksammats i en ceremoni på Liseberg.

Kriterierna för att bli aktuell är bland annat att ha gjort något stort eller unikt inom idrotten samt varit ett föredöme som utövare/ledare.

 

Följande kommer att hedras den här gången

Aktiva:

Daniel Alfredsson (ishockey). 

Kent Andersson (roadracing). 

Petra Ericsson (bågskytte). 

Anders Hellgård (innebandy). 

Robert Kronberg (friidrott). 

 

Ledare: 

Stefan Albrechtsson (handboll).

Bettan Andersson (boxning).

Alvar Berglund (brottning).