Folkspel

Fyra verkliga hjältar – här är alla finalister inom kategori Hälsa

Här är alla finalister inom kategori Hälsa. Fyra verkliga hjältar. Fyra människor som jobbar för att hjälpa människor, kanske framförallt de människor som inte har en naturlig väg in i det svenska föreningslivet. Och det oavsett bakgrund, etnicitet, sexuell läggning, medicinskt nedsättning eller något annat.

Gemensamt för de fyra är att de lägger ner otroligt mycket tid på att få andra att känna sig sedda och på att få andra att må bättre. De är med andra ord fyra fantastiska eldsjälar.

Rösta fram den du vill ska bli Årets Eldsjäl inom Hälsa!

Kom ihåg att röstningen är gratis och pågår ända fram till Eldsjälsgalan i mars 2019 – och det gäller alla kategorier. Du får rösta en gång per kategori. du kan lägga din röst här!

 

Lisa Hegmegi

För tre år sedan utvidgade hon Jönköpings SS till att bli en mer inkluderande förening genom att starta simgrupper i som riktar sig till barn och ungdomar som behöver extra stöd beroende på motoriska svårigheter eller olika slags diagnoser.

 

Niclas Wennerlund

Skapade Bara Vanlig, en löpargrupp för barn och unga med funktionsvariation, och som nu finns på fyra ställen i Sverige – med fyra ytterligare på gång.

 

Peter Lööf

Vis av sina egna erfarenheter startade han träningslokalen och ”ungdomsgården” Slagskeppet som hjälper barn och ungdomar, ofta de som har ätstörningar eller brottas med självmordstankar, och erbjuder all värme och kärlek som finns.

Jessica Wallblom

Tröttnade på elitsatsningen i sin gamla gymnastikförening och bildade en ny – som har vuxit från noll till snart 700 medlemmar på fyra år. En förening där barnens vilja att röra sig och träna står i centrum, inte föräldrarnas krav och förväntningar.