Folkspel

När Julkalendern skänker glädje åt massor av barn

Häst efter häst gick i pension. Till sist behövde Kongahälla Ridsällskap göra något drastiskt. – Vi bestämde oss för att sälja BingoLottos Julkalender – och öronmärkte vinsten för nya hästar. Hittills har det blivit två, berättar Therese Ehn, administratör i klubben.

 Följ oss på Instagram. Tillsammans gör vi Sverige bättre.

 

Kongahälla Ridsällskap från Ytterby utanför Kungälv är en förening som de flesta andra; mycket av arbetet bygger på ideella krafter och man försöker få alla att vara delaktiga. Och precis som hos många andra föreningar tvingas ridsällskapet emellanåt ägna för mycket tid åt ekonomin: Hur ska allt gå ihop utan att ridavgifterna blir för höga, så att alla som vill kan vara med?

 

Hösten 2017 togs ett nytt grepp. Alla skulle försöka sälja minst fyra av BingoLottos Julkalender. De flesta lyckades och det fanns till och med en elev som kom upp i 180! – Vi hade moroten att de pengar vi tjänade skulle gå till en ny häst. Och så blev det. Det är en enkel produkt att sälja, den är rolig och det var lätt att motivera alla när vi hade ett sådant konkret och gemensamt mål, säger Therese.

 

Ett år senare var det dags igen. Samma premisser, samma slutmål. Och samma resultat. – Första året köpte vi valacken Christmas Ed och ifjol stoet Christmas Sunny. De båda går verkligen under benämningen ”Julkalenderhästarna” hos oss. Samtidigt har de här projekten, om man kan kalla det så, skapat en härlig tillsammans-känsla i föreningen.

 

Tro inte att Kongahälla Ridsällskap slår sig till ro. Snart lackar det mot jul igen, och ambitionen är ännu en repris. – Vi siktar återigen på att sälja så bra att vi kan köpa in en tredje häst, säger Therese Ehn.

 

Text Tobias Jansson Foto Michael Erichsen