Folkspel

Rickard Olssons comeback

Söndag den 26 augusti är det höstpremiär för Bingolotto med TV-profilen Rickard Olsson som programledare. Den populära programledaren ledde Bingolotto under en period redan för 10 år sedan och gör nu comeback i programmet.

- Det känns både stort och hedrande att vara tillbaka och att dessutom få göra en insats för svenskt föreningsliv. Varje Bingolottosändning är ju faktiskt som en mindre stödgala för föreningslivet, säger Rickard Olsson.

- Charmen med Bingolotto är att vad som helst kan hända. Gäster kommer och går och man vet aldrig vem som ringer in. Jag hoppas att våra tittare ska känna spänningen i just detta och att den ena veckan inte blir den andra lik, säger Rickard som kommer att vara med och utveckla programmet under våren. 

Rickard ledde Bingolotto mellan åren 2005 och 2008. Han kommer senast från SVT:s Vem vet mest, men han har även varit programledare för Melodifestivalen och Nyhetsmorgon i TV4. Dessutom har han lett program som Wild Kids och Sommarkväll med Rickard Olsson. Sitt engagemang för föreningslivet fick han redan som liten då han växte upp i Sätra utanför Gävle, där föreningslivet spelade en viktig roll för många ungdomar.

- Vi är jätteglada att Rickard har tackat ja till att leda programmet. Han är en av Sveriges absolut mest populära programledare. Dessutom har han ett stort hjärta och ett engagemang för föreningslivet, vilket är viktigt för Bingolotto, säger Folkspels VD Hans Sahlin.