Så tjänar du enkelt pengar till din förening

Att det är viktigt att tjäna pengar till föreningskassan är ingen direkt nyhet för oss som är aktiva inom föreningslivet. Vi har minsann stenkoll på att det behövs en hel del pengar för att driva föreningar och allt som tillkommer med det. Bara att byta ut sliten utrustning, kunna åka på cuper och köpa nya matchtröjor kostar en hel del pengar. Om föreningen har en god ekonomi öppnar sig många fler möjligheter för alla medlemmar!

En ponny med två glada hästtjejer

5 tips för att tjäna pengar till föreningar

Så vilka är egentligen de absolut bästa tipsen på hur man enkelt tjänar pengar till föreningen? Du behöver inte leta längre - här kommer en topplista på de fem bästa tipsen på hur man kan tjäna pengar till föreningen!

1. Anordna en säljtävling

Består er förening av vinnarskallar? Om ja är ett riktigt bra tips att skapa en säljtävling för att peppa medlemmarna och lyckas med försäljningen! En tävling är alltid ett bra sätt att skapa engagemang för föreningens försäljning.

Ett bra sätt att utforma tävlingen på är att varje säljare belönas med något roligt pris när man säljer x antal produkter.

Behöver du hjälp och inspiration för hur man aktiverar sina medlemmar i försäljningen? Vi har koll på hur man gör!

2. Tjäna pengar på alla BingoLottos storomgångar

Många i vårt avlånga land gör något gemensamt den 23 december – nämligen bänkar sig framför BingoLottos Uppesittarkväll. Uppesittarkvällen är en av de största händelserna för föreningslivet, då väldigt många säljer bingolotter och tjänar mycket pengar.

Vad man kanske inte tänker på är att BingoLotto har fler storomgångar än uppesittaren – som alla har gemensamt att de är goda chanser för din förening att tjäna pengar.

Klubben Qviding säljer Bingolotto.

Därför är vårt tips till föreningar även att sälja lotter även till Nyårsbingo, Påskbingo och Midsommarbingo. Se till att lotterna era nära och kära duttar på till storomgångarna är sålda av just er förening. Det är ett mycket enkelt sätt för föreningen att få ordentligt klirr i kassan – flera gånger under året.

Vill du ha mer information om hur du kan sprida ut föreningens försäljning över året? Kontakta oss så hjälper vi dig vidare!

3. Tjäna pengar till föreningen - helt digitalt!

Visst vill er förening ligga i framkant även när det kommer till försäljning? Dum fråga kanske – självklart är svaret ja på den frågan. Och då är det givet att ni ska komma i gång med att sälja digitala lotter. Det är mycket lättare än det låter och som grädde på moset så slipper den som säljer all administration!

Med digital försäljning slipper föreningen all produkthantering, all hantering av betalningar (eftersom ert överskott från försäljningen betalas ut automatiskt) och kunden får sin produkt direkt. Hur bra låter inte det?

Som förening kan man sälja både Bingolotter och Sverigelotter digitalt. Det gör man genom att skapa en länk som är unik för just din förening. Alla köp som görs via er länk kommer ni att få överskott utbetalat för. Vad väntar du på?

4. Sätt upp ett konkret mål

Att sätta upp konkreta mål för hur mycket pengar föreningen vill tjäna gör det enklare för föreningen att lyckas med sin försäljning. Det ger en klar riktning att följa och dessutom blir det lättare att mäta er framgång. Kan man mäta framgången är det lättare att veta när man ska fira!

Så välj ett mål som passar er - är det kanske nya fotbollsmål, åka på en rolig cup eller till och med så att klubbstugan ska renoveras som är just er målsättning? The sky is the limit!

5. Använd föreningens sociala medier

Ofta har föreningar en officiell Facebook-sida eller ett konto på Instagram. Och oavsett vilka sociala medier just din förening finns på så är det en perfekt plats för er att prata om era aktuella försäljningar och varför man ska stötta just er förening. (Men man kan såklart också använda medlemmars sociala kanaler!)

Här kommer ett par exempel på några bra säljargument att posta i föreningens sociala medier:

  • Lotterna man köper av er kostar lika mycket som i butiken, men ni får behålla en stor del av förtjänsten
  • Berätta om ert mål – vad ska ni göra med pengarna ni tjänat?
  • Erbjud hemleverans av lotterna
  • Folkspels produkter finns till för föreningar

Så hjälper Folkspel din förening att tjäna pengar

Folkspels produkter finns till för att hjälpa föreningar att få bättre ekonomi. Faktum är att allt överskott som Folkspel genererar går direkt till föreningslivet. Men de föreningar som själva säljer produkter får ett större direktöverskott. Vill din förening börja tjäna pengar på Folkspels produkter? Kontakta oss!

Jag vill sälja lotter