Logotypen för JOYNA i en mobiltelefon omgiven av färgglada bollar

JOYNA – Folkspels nya lotteri

Ett digitalt lotteri med ett gott syfte och en chans att vinna stort. Vårt mål är enkelt: mesta möjliga intjäning med minsta möjliga insats. Inga produkter att hålla reda på, ingen krånglig administration, ingen pengahantering.

Pojkar i blått matchställ lyfter en pokal över sina huvuden

Boka möte med oss

Vill ni vara med från start i det digitala lotteriet? Boka då ett 30-minuters Teams-möte med oss. De som ansluter sig i början kan snabbt dra nytta av fördelarna.

Boka ett Teams-möte
Kundtjänstmedarbetare på Folkspel

Kontakta oss

Nyfiken på hur JOYNA kan ge er organisation, förening eller lag en ny intäkt? Ring oss på 0771-727 200 (knappval 2) under kontorstider 08:00 – 16:30, eller maila joyna@folkspel.se. 

Varför ska din förening vara med?

Tänk dig en försäljning utan behov av fysiska produkter och varor. Utan fakturor, beställningslistor och distribution. Dessutom ges alla medlemmar möjligheten att på ett superenkelt sätt bidra till föreningens intäktsarbete.

Folkspels nya digitala lotteri innebär fantastiska fördelar:

  • Försäljning utan hantering av fysiska produkter
  • Utbetalningar – inga transaktioner från säljande medlemmar
  • Löpande intäkter
  • Enkel administration
  • Styra fördelningen mellan grupper och föreningen

Se hur mycket din förening kan tjäna

Vi räknar med att en medlem kan sälja två JOYNA-prenumerationer, då betyder det att ni kan tjäna:

  • 250 medlemmar x 2 prenumeranter = 500 prenumerationer
  • 500 prenumerationer x 50 kronor/månad = 25 000 kronor/månad
  • 25 000 kronor/månad x 12 månader = 300 000 kronor/år

JOYNA – En vinnande rörelse

Vanliga frågor och svar kring JOYNA

Vad är JOYNA?

JOYNA är ett nytt, unikt och helt digitalt prenumerationslotteri från Folkspel där allt överskott går till svenskt föreningsliv (föreningar, organisationer, och lag/grupper som säljer JOYNA).

Varför är det unikt?

Inget liknande lotteri har funnits för svenskt föreningsliv. Här har du ingen fysisk hantering av något och föreningar/organisationer får sin ersättning för sålda lotter in på angivet konto. Dessutom ger en försäljningsinsats en löpande intäkt.

Varför heter lotteriet JOYNA?

Det är egentligen två ord i ett som vi tycker säger allt om vårt föreningsliv.

Joy – kul

Joina – Häng med, tillsammans

Hur kan jag köpa JOYNA?

JOYNA säljs av Sveriges föreningar, organisationer och lag/grupper. Du kan köpa JOYNA direkt av de som säljer från och med den 3 april. Du kan också köpa JOYNA på folkspel.se  och där välja vilken förening eller organisation du vill stödja.

Vad kostar JOYNA?

JOYNA kostar 160 kronor i månaden.

Vad får jag för 160 kr i månaden?

Du får en ny dragning varje fredag, året runt, där du varje vecka har chansen att vinna 10 miljoner kronor.

Vad tjänar min förening/organisation eller lag/grupp per månadsprenumeration?

50 kronor av priset för lottprenumerationen går varje månad direkt till den förening, organisation eller lag/grupp som värvat lottköparen. Hur intäktsfördelningen ser ut mellan förening/organisation och lag/grupp är upp till varje förening eller organisation att bestämma. Föreningen/organisationen har dessutom varje vecka chansen att vinna 100 000 kronor tack vare dig som lottköpare.

Hur ser ett exempel på ett enkelt och rimligt upplägg ut?

En insats ger en löpande intäkt. Medlemmarna värvar prenumeranter genom sin individuella webbshop. Har du som värvande medlem 4 prenumeranter så ger det på ett år en intäkt till din förening, din organisation eller ditt lag/grupp på 2400 kronor.

När är första dragningen?

Första dragningen kommer att presenteras fredagen den 7 juni 2024.

Och när startar försäljningen?

Lotteriet kommer att börja säljas den 3 april.

Är det någon bindningstid?

Nej, du kan säga upp den när/om du vill. Du betalar i förskott och är sålunda med på kommande månads dragningar. Säger du upp din prenumeration är du enbart med på de dragningar du har betalat för.

Hur ser vinstplanen ut?

Lotteriet innehåller uteslutande kontantvinster, från 40 kronor upp till 10 miljoner kronor. Varje vecka har du som lottköpare chansen att vinna 10 miljoner kronor. En vinst som symboliserar JOYNA, och varför lotteriet finns till, är att varje vecka vinner en lottköpare 100 000 kronor samtidigt som en lika stor summa, 100 000 kronor, går till den förening eller den organisation man köpt lotten av. Som lottköpare har du därmed chansen att varje vecka bli ”hjälte” i just din förening eller organisation.