En man och en kvinna sitter på ett golv i en träningslokal och fistbumpar varandra

Om ideella Folkspel

Folkspels vision är ett Sverige där ingen lämnas utanför. Därför är vårt enda mål att generera så mycket pengar till föreningar, klubbar, lag och organisationer som det bara går. Det görs med hjälp av flera "välkända" produkter så som BingoLotto, Sverigelotten och JOYNA. Läs vidare för att få insikt om vårt engagemang och hur vi skapar positiv förändring i Sverige.

17,5 miljarder som gör skillnad

Sedan 1991 har vi delat ut hela 17,5 miljarder kronor till föreningar, klubbar, lag och organisationer. Pengar som har gjort en oerhörd nytta, såväl för samhället som alla verksamheter runt om i Sverige.

Flicka i kampsportskläder tränar slag mot en man som håller upp mitsar

En ideell styrka utan vinstintressen

Vårt engagemang sträcker sig bortom ekonomiska vinster – allt vårt överskott går direkt till att stärka och stödja Sveriges fantastiska och unika föreningsliv. När du handlar produkter utav oss, handlar du utav föreningslivets eget lotteribolag. Ett ideellt och politiskt obundet lotteribolag helt utan privata vinstintressen. På så sätt blir dina lottköp, förutom spännande, glädjefyllda stunder, en investering i dig själv, och samhället.

Fyra pojkar klädda i matchkläder dribblar fotbollar mellan orange konor på en gräsplan

Folkspel skapar växtkraft för föreningar

Svenskt föreningsliv är av stor vikt när det kommer till att skapa positiva sammanhang och ge alla människor möjligheten att vara en del av något större. Oavsett bakgrund eller förutsättningar har du, och alla andra, rätt att må bra och känna uppskattning, gemenskap och bli respekterad för den du är. Genom våra lotterier får föreningar och organisationer möjlighet att växa och blomstra, och kan på så sätt göra vardagen bättre – för alla. 

Tre skrattande kvinnor sitter på en kulle och fikar tillsammans

Följ med på resan mot ett bättre Sverige

Som en del av Folkspel är du med oss på resan mot ett bättre och mer välmående Sverige. Varje lott du köper och varje engagemang du visar stöttar föreningslivet och skapar möjligheter för samhällets tillväxt. Vi är mer än ett vanligt spel- eller lotteribolag – vårt syfte är inte att gå med vinst, utan att göra störst samhällsnytta.

Tack för att du är en del av Folkspel och för att du hjälper oss att skapa en ljusare framtid för Sverige. 

Ett barn iklädd klättringsutrustning som klättrar på en klättervägg

Vårt hållbarhetsarbete

Folkspel har ett aktivt och långsiktigt hållbarhetsfokus i allt vi gör, i frågor kring miljö och klimatansvar, socialt engagemang, jämställdhet till samhällsengagemang och ansvarsfullt uppträdande. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete.

Hållbarhet på Folkspel
  1. Vilka vi är

    Folkspel är föreningarnas egna lotteribolag – en ideell och politisk obunden organisation vars syfte är att stödja föreningar, klubbar, lag och organisationer över hela Sverige. 

  2. Vad vi gör

    Folkspel arbetar för att ge ekonomiska förutsättningar till föreningar, klubbar, lag och organisationer i sin tur kan skapa en bättre gemenskap och sammanhållning i det svenska samhället.

  3. Hur vi gör det

    Folkspel främjar tillväxt för föreningar genom att erbjuda försäljning av produkter så som BingoLotto, Sverigelotten och JOYNA. Sedan 1991 har vi bidragit med 17,5 miljarder kronor till svenskt föreningsliv. Vi ger allt.

Läs mer om Folkspel