Kör som sjunger.

Våra medlemmar

Folkspel brinner för föreningslivet

De flesta av oss på Folkspel har en bakgrund i föreningslivet, där vi hämtar inspiration och motivation. Vi har föreningslivet i våra hjärtan.
För oss är det en plats för gemenskap där alla får vara med, där vi tar ansvar för varandra och där vi känner äkta passion för det vi gör. Tillsammans. 
Därför är våra kärnvärden; Gemenskap, Ansvar och Passion.

 

Ni medlemmar är fantastiska

Runt om i landet samlar föreningar och organisationer dagligen hundratusentals människor med gemensamma intressen och under organiserade former. Var och en gör en enorm samhällsnytta genom att utgöra en källa till härliga minnen och viktiga lärdomar, skapa trygghet och dela samhörighet i med och motgång. Men, ett levande föreningsliv blomstrar inte enbart av ett starkt engagemang. Det krävs även ekonomiska resurser. Det är här vi på ideella Folkspel är med och gör skillnad. Vi är föreningslivets egna lotteribolag med ett tydligt syfte: Att ge föreningslivet växtkraft.

 

Föreningslivets eget lotteribolag

Vi är en ideell och politiskt obunden organisation som har 74 riksorganisationer som medlemmar. Allt överskott som vi genererar går direkt tillbaka till föreningslivet, eftersom vi inte har några privata vinstintressen. Totalt har våra medlemmar fått dela på mer än 17,5 miljarder kronor sedan starten 1991. Det är så vi hjälper Sveriges föreningar och riksorganisationer att få en stabil ekonomisk tillväxt. Vi tror på att ett levande föreningsliv skapar ett bättre Sverige.

Medlemmar och organisationer