JOYNA – Folkspels nya digitala lotteri JOYNA – Folkspels nya digitala lotteri

JOYNA – Folkspels nya lotteri

Ett digitalt lotteri med ett gott syfte och en chans att vinna stort. Vårt mål är enkelt: mesta möjliga intjäning med minsta möjliga insats. Inga produkter att hålla reda på, ingen krånglig administration, ingen pengahantering.

Varje vecka innebär en ny intäkt, men också en extra vinstchans eftersom ditt lag, förening eller organisation kan vinna när lottköparen vinner.  

Med JOYNA vinner alla tillsammans – lottköparen, dess favoritförening och hela samhället. På så sätt blir JOYNA något mer än bara ett lotteri. Något större.
JOYNA – en vinnande rörelse 

Varför ska din förening vara med?

Tänk dig en försäljning utan behov av fysiska produkter och varor. Utan fakturor, beställningslistor och distribution. Dessutom ges alla medlemmar möjligheten att på ett superenkelt sätt bidra till föreningens intäktsarbete.

Folkspels nya digitala lotteri innebär fantastiska fördelar:

• Försäljning utan hantering av fysiska produkter
• Utbetalningar – inga pengatransaktioner från säljande medlemmar
• Löpande intäkter
• Enkel administration
• Styra fördelningen mellan grupper och föreningen

  • Boka möte med oss

  • Kontakta oss

Se hur mycket din förening kan tjäna

Vi räknar med att en medlem kan sälja två JOYNA-prenumerationer, då betyder det att ni kan tjäna:

250 medlemmar x 2 prenumeranter = 500 prenumerationer
500 prenumerationer x 50 kronor/månad = 25 000 kronor/månad
25 000 kronor/månad x 12 månader = 300 000 kronor/år

JOYNA – En vinnande rörelse

Illustration över hur mycket en förening kan tjäna på att sälja det digitala lotteriet JOYNA

 

Lanseringsorganisationer

  • Hjärtebarnsfonden logga
  • Bröstcancer förbundets logga.
  • Prostatacancerförbundets logotyp
  • Riksförbundet hjärt och Lung logga.
JOYNA – Folkspels nya digitala lotteri JOYNA – Folkspels nya digitala lotteri

Är din förening med och säljer JOYNA?

Vanliga frågor & svar

Vad är JOYNA?

JOYNA är ett nytt, unikt och helt digitalt prenumerationslotteri från Folkspel där allt överskott går till svenskt föreningsliv (föreningar, organisationer, och lag/grupper som säljer JOYNA).

Varför är det unikt?

Inget liknande lotteri har funnits för svenskt föreningsliv. Här har du ingen fysisk hantering av något och föreningar/organisationer får sin ersättning för sålda lotter direkt in på angivet konto. Dessutom ger en försäljningsinsats en löpande intäkt.

Varför heter lotteriet JOYNA?

Det är egentligen två ord i ett som vi tycker säger allt om vårt föreningsliv.

Joy – kul
Joina – Häng med, tillsammans

Hur kan jag köpa JOYNA?

JOYNA säljs av Sveriges föreningar, organisationer och lag/grupper. Du kan köpa JOYNA direkt av de som säljer från och med den 3 april. Du kan också köpa JOYNA på folkspel.se från och med den 1 maj och där välja vilken förening eller organisation du vill stödja.

Vad kostar JOYNA?

JOYNA kostar 160 kronor i månaden.

Vad får jag för 160 kr i månaden?

Du får en ny dragning varje fredag, året runt, där du varje vecka har chansen att vinna 10 miljoner kronor.

Vad tjänar min förening/organisation eller lag/grupp per månadsprenumeration?

50 kronor av priset för lottprenumerationen går varje månad direkt till den förening, organisation eller lag/grupp som värvat lottköparen. Hur intäktsfördelningen ser ut mellan förening/organisation och lag/grupp är upp till varje förening eller organisation att bestämma. Föreningen/organisationen har dessutom varje vecka chansen att vinna 100 000 kronor tack vare dig som lottköpare.

Hur ser ett exempel på ett enkelt och rimligt upplägg ut?

En insats ger en löpande intäkt. Medlemmarna värvar prenumeranter genom sin individuella webbshop. Har du som värvande medlem 4 prenumeranter så ger det på ett år en intäkt till din förening, din organisation eller ditt lag/grupp på 2400 kronor.

När är första dragningen?

Första dragningen kommer att presenteras fredagen den 7 juni 2024.

Och när startar försäljningen?

Lotteriet kommer att börja säljas den 3 april.

Är det någon bindningstid?

Nej, du kan säga upp den när/om du vill. Du betalar i förskott och är sålunda med på kommande månads dragningar. Säger du upp din prenumeration är du enbart med på de dragningar du har betalat för.

Hur ser vinstplanen ut?

Lotteriet innehåller uteslutande kontantvinster, från 40 kronor upp till 10 miljoner kronor. Varje vecka har du som lottköpare chansen att vinna 10 miljoner kronor. En vinst som symboliserar JOYNA, och varför lotteriet finns till, är att varje vecka vinner en lottköpare 100 000 kronor samtidigt som en lika stor summa, 100 000 kronor, går till den förening eller den organisation man köpt lotten av. Som lottköpare har du därmed chansen att varje vecka bli ”hjälte” i just din förening eller organisation. 

SÅ GJORDE ANDRA FÖRENINGAR

Många är de föreningar, lag och organisationer som har tjänat pengar på att sälja Folkspels lotter. Pengar som har gått till både små och stora projekt. Som IF Väster i Göteborg, de kunde lägga en ny konstgräsplan finansierad av lotter, eller Rånäs IF där lotter har finansierat ett helt nytt klubbhus! Vad behöver ni i er förening?

Att tjäna pengar till sin förening är av största vikt för att kunna fortsätta driva verksamheten framåt. Föreningar är beroende av att tjäna pengar för att kunna genomföra projekt, arrangera evenemang och ge medlemmar möjlighet att delta i olika aktiviteter. Och en viktig källa till inkomst för föreningar är just försäljning. Genom att sälja produkter, exempelvis bingolotter eller sverigelotter från Folkspel, kan föreningar tjäna pengar som kan användas för att finansiera verksamheten.

Har du ett barn som spelar i ett fotbollslag känner du säkert väl till vikten av att tjäna pengar till laget. Fotbollslag (och andra typer av lag eller grupper) är alla beroende av extra inkomster för att kunna köpa utrustning, arrangera träningar eller tävlingar, åka på cuper och ge spelare möjlighet att utvecklas och ha roligt. En viktig källa till inkomst är försäljning av olika slag. Genom att sälja exempelvis lotter från Folkspel kan också laget tjäna pengar som finansierar lagets verksamhet.

Att tjäna pengar till sitt lag eller förening är avgörande för att kunna fortsätta erbjuda föreningsaktiva eller lagmedlemmar möjlighet att utvecklas och fortsätta ha roligt inom föreningslivet.