Lottförsäljning för lag – när kan man sälja lotter och hur gör man?

fredag 30 september 2022

Lagsporter är på många sätt nyttiga för oss som människor. Forskning har visat att lagsporter lär oss samarbete, bygger karaktär och skapar sammanhang och empati. Mycket gott kommer ur lagsporter! 

Men att driva ett lag innebär också ofta kostnader - kanske vill laget åka på en cup, köpa nya matchtröjor eller vara med i en turnering. För att få alla dessa drömmar att gå i uppfyllelse behöver laget helt enkelt tjäna pengar. Och vi vet det allra bästa sättet att göra det på! Genom att sälja Folkspels populära lotter såklart. Utöver att våra lotter är lättsålda så finns det massor av andra fördelar:  

  • fri retur på alla dina beställningar 
  • enkel administration och lätthanterliga
  • hög förtjänst 

I denna artikel tänker vi gå igenom hur ett år med försäljning av våra produkter kan se ut och hur man gör för att komma i gång. Häng med! 

Tränare illustrerar laguppställningen för laget

Lotter lag kan sälja under hela året 

Sverigelotten och Sverigelotten Premium 

Båda våra skraplotter är ständigt aktuella och går att sälja året runt för de som vill tjäna pengar till sitt lag. Sverigelotten kostar 25 kronor och av dessa tjänar laget hela 10 kronor. Sverigelotten Premium däremot kostar 50 kronor och av dem behåller laget 20 kronor. Skraplotter är dessutom lätthanterliga och mycket populära hos kunderna. Kort och gott - det brukar vara ett enkelt sätt att fylla på lagkassan! 

När kan lag sälja Sverigelotten och Sverigelotten Premium? 

Sverigelotten och Sverigelotten Premium finns tillgängliga för beställning hela året. 

LOTTER LAG KAN SÄLJA UNDER VÅREN 

BINGOLOTTO PÅSKBINGO 

BingoLottos Påskbingo är vårens stora chans för lag att tjäna pengar med hjälp av Folkspels produkter. Varje år har BingoLotto en påskspecial som nått stor popularitet. Detta ska självklart lagen kunna dra nytta av! Därför har man chans att sälja lotter till BingoLottos Påskbingo årligen till förmån för sitt lag. En bingolott till BingoLottos Påskbingo kostar 100 kronor och av dessa behåller laget 36 kronor. 

NÄR KAN LAG SÄLJA LOTTER TILL BINGOLOTTOS PÅSKBINGO? 

Bingolotter till Påskbingot finns tillgängligt att sälja för lag från cirka sex veckor innan påsk. 

Klubben Qviding säljer Bingolotto.

LOTTER LAG KAN SÄLJA UNDER HÖST OCH VINTER 

SVERIGELOTTEN ROSA 

Under oktober månad, som ofta kallas den rosa månaden, tillkommer Sverigelotten Rosa i vår produktportfölj. Sverigelotten Rosa fokuserar på att driva överskott som stöttar Bröstcancerfondens viktiga arbete. Och man kan självklart välja att som lag stötta denna kampanj extra genom att sälja lotter å lagets vägnar.  Laget tjänar 10 kronor per såld rosa Sverigelott plus att vi på Folkspel ser till att ett extra överskott från lottförsäljningen går till Bröstcancerfonden. En ganska bra deal, om man frågar oss. 

NÄR KAN LAG SÄLJA ROSA SVERIGELOTTER? 

Den rosa Sverigelotten finns tillgänglig för försäljning ungefär från mitten av september fram till slutet av oktober. 

 

SVERIGELOTTEN JUL 

Under julmånaderna klär sig Sverigelotten i sin julkostym och lägger dessutom till ett extra spel. Priset är dock detsamma – 25 kronor och laget behåller 10 kronor. En extra kul aktivitet att kunna sälja runt jul och en riktigt uppskattad produkt hos kunder i jultider. 

NÄR KAN LAG SÄLJA SVERIGELOTTEN JUL? 

Sverigelotten Jul kan man sälja från början av november till slutet av december.  

 

BINGOLOTTOS JULKALENDER 

BingoLottos julkalender är en av våra produkter som ger absolut mest tillbaka till lagen som säljer, nämligen hela 50%! Kalendern kostar 100 kronor och av det behåller laget hela 50 kronor. En lätt produkt att tjäna mycket pengar på, med andra ord. 

NÄR KAN LAG SÄLJA BINGOLOTTOS JULKALENDER? 

BingoLottos julkalender kan man som lag börja sälja i mitten av september hela vägen fram till december. 

 

BINGOLOTTOS UPPESITTARKVÄLL 

Det har väl inte undgått någon att BingoLottos uppesittarkväll är en av de absolut populäraste produkterna för lag att tjäna pengar på.  

Uppesittarlotterna är otroligt lättsålda och ger ett rejält tillskott i lagkassan. En enkel uppesittarlott kostar 100 kronor och laget får behålla 36 kronor. Däremot finns det en extra morot för de som säljer mycket! I år innebär det att de lag som säljer 300 lotter eller fler tjänar fem extra kronor per såld lott (ja, redan från första lotten!) vilket innebär 41 kronor. Ett riktigt bra upplägg för ett rejält tillskott i lagkassan! 

NÄR KAN LAG SÄLJA UPPESITTARLOTTER? 

BingoLottos uppesittarlotter kan man som lag börja sälja i början av november och hela vägen fram till den 23 december. 

lagforsaljning-lotter-folkspel-819x478.jpg

HUR GÖR MAN SOM LAG FÖR ATT BÖRJA SÄLJA FOLKSPELS LOTTER? 

Tror du, precis som oss, att våra lotter kan hjälpa er att nå lagets drömmar? Kul! Att starta er lagförsäljning är faktiskt ganska enkelt. På vår lagsajt kommer man i gång på mindre än fem minuter. Det enda som krävs är att föreningen ni tillhör är registrerade hos oss och att laget har deras godkännande att sälja lotter. Därefter registrerar man sig med bank-id och kan då beställa hem lotter. Behöver man mer hjälp är det självklart fritt fram att kontakta oss. Lycka till!