Därför är ditt val av lott viktigt 

onsdag 08 mars 2023

Vi gör alla val här i livet. Ibland olika, men i många fall samma. 

Exempelvis är vi över tre miljoner i vårt land som valt att vara medlemmar i en idrottsförening. Likaså är ett stort antal personer anslutna till organisationer, som exempelvis Rädda Barnen och Hjärt-Lungfonden.

Har du tänkt på att ditt val av lott får saker att hända för alla ovanstående? Kanske har du hört talas om ett lotteri där alla, på olika vis, verkligen vinner? 

tjejer-spela-fotboll-folkspel-819x478.jpg

Välj rätt - välj lotter från Folkspel 

Folkspel erbjuder föreningslivet att sälja lotter – som BingoLotto och Sverigelotten – där alla är vinnare. Och sedan starten 1991 har Folkspel betalat ut över 17,5 miljarder kronor till föreningslivet. 

Våra lotter ger pengar till idrottsklubbar, livsviktiga organisationer, körverksamhet och scoutrörelsen. Det handlar om pengar som  

  • utvecklar verksamhet 
  • bygger klubbhus 
  • går till bollköp och innebandymål
  • finansierar träningsläger och cupdeltagande
  • .. och sist men inte minst – pengar till viktig forskning.  

Överskottet från Folkspels lotter får vår största och viktigaste folkrörelse att växa ytterligare och det ger barn och ungdomar ökade möjligheter till den aktiva fritid som vi tycker att alla har rätt till.  

Fotbollsträning utomhus.

Så gör ditt val av lott skillnad för föreningslivet 

Folkspel har i dagsläget gett hela 17,5 miljarder kronor i utbetalning till svenskt föreningsliv – men hur det är egentligen möjligt? 

Jo, för att vi är en organisation med 74 medlemmar och utan privata ägarintressen. Varje överskottskrona kan därför gå tillbaka till föreningslivet. Svårare än så är det inte.  

Så väljer du rätt lott 

Vårt överskott hade aldrig varit möjligt utan din insats och att du gör rätt val av lott. Nu kan du välja att stötta din eller dina favoritföreningar när du köper någon av Folkspels digitala lotter. Köp en lott idag - av den enkla anledningen att ditt val gör skillnad!