Därför är ditt val av lott viktigt 

onsdag 08 mars 2023

Vi gör alla val här i livet. Ibland olika, men i många fall samma. 

Exempelvis är vi över tre miljoner i vårt land som valt att vara medlemmar i en idrottsförening. Likaså är ett stort antal personer anslutna till organisationer, som exempelvis Rädda Barnen och Hjärt-Lungfonden.

Har du tänkt på att ditt val av lott får saker att hända för alla ovanstående? Kanske har du hört talas om ett lotteri där alla, på olika vis, verkligen vinner? 

Välj rätt – välj lotter från Folkspel 

Folkspel erbjuder föreningslivet att sälja lotter – som BingoLotto och Sverigelotten – där alla är vinnare. Och sedan starten 1991 har Folkspel betalat ut över 17,5 miljarder kronor till föreningslivet. 

Våra lotter ger pengar till idrottsklubbar, livsviktiga organisationer, körverksamhet och scoutrörelsen. Det handlar om pengar som:

  • utvecklar verksamhet 
  • bygger klubbhus 
  • går till bollköp och innebandymål
  • finansierar träningsläger och cupdeltagande
  • .. och sist men inte minst – pengar till viktig forskning.  

Överskottet från Folkspels lotter får vår största och viktigaste folkrörelse att växa ytterligare och det ger barn och ungdomar ökade möjligheter till den aktiva fritid som vi tycker att alla har rätt till.

Michel Tornéus väljer lotter från Folkspel

Michel Tornéus kliver under hösten in som ambassadör för Folkspel och han pratar gärna om vad Folkspels lotter inneburit för honom i sin karriär som friidrottare - men också för föreningslivet i stort. Michel har nämligen i många år sålt lotter för den förening han representerade som aktiv, nämligen Hammarby IF.

Michel Tornéus väljer rätt lott - en från Folkspel

– Det har man allt gjort, jag är en produkt av det och vet hur viktig den delen varit, vad det betytt och betyder för samhället i stort. Vi har ett föreningsliv som behövs mer än någonsin för att motverka stillasittande och erbjuda en sund miljö. Det finns även studier som pekar på att allt fler upplever en ensamhet. Det är barn och ungdomar som ska lockas till föreningslivet och där känna stöd. Folkspels enorma överskott genom alla år är häftigt och gör stor skillnad.

Hur viktigt lottförsäljning är för föreningar har Michel på sin väg mot världstoppen egna erfarenheter av.

– Bara en sådan sak som att i ungdomsåren få möjlighet att åka till Göteborg eller Norrköping på ett läger eller en tävling, istället för att enbart vara hemma på min gård i Fittja, betydde enormt mycket.

Detta vill Michel hjälpa fler att uppleva och tacklar därför stolt ambassadörskapet och beskriver uppdraget såhär:

– Bland annat genom att prata om Folkspel i olika sammanhang och vad deras verksamhet innebär och kan leda till, vad föreningslivet kan bidra med. Att välja rätt lott, helt enkelt.

Dessutom lever Michel som han lär.

– Av alla de miljoner lotter som säljs till Uppesittaren bidrar jag och min familj åtminstone med att köpa tio varje år.

Så gör ditt val av lott skillnad för föreningslivet 

Folkspel har i dagsläget gett hela 17,5 miljarder kronor i utbetalning till svenskt föreningsliv – men hur det är egentligen möjligt? 

Jo, för att vi är en organisation med 74 medlemmar utan privata ägarintressen. Varje överskottskrona kan därför gå tillbaka till föreningslivet. Svårare än så är det inte.  

Fotbollsträning utomhus.

Så väljer du rätt lott 

Vårt överskott hade aldrig varit möjligt utan din insats och att du gör rätt val av lott. Nu kan du välja att stötta din eller dina favoritföreningar när du köper någon av Folkspels digitala lotter. Köp en lott idag – av den enkla anledningen att ditt val gör skillnad!