Så stöttar du din förening med våra digitala lotter

onsdag 05 oktober 2022

Kanske visste du redan att BingoLotto och Sverigelotten är två av våra lotteriprodukter. Men visste du att vår enda uppgift, med hjälp av våra härliga produkter, är att stärka och generera pengar till det svenska föreningslivet?  

Det kanske inte är självklart för alla, men det är faktiskt så att 100% av allt överskott från våra produkter går oavkortat till Sveriges föreningar, klubbar och organisationer. Och sedan vår start 1991 har det blivit ett gäng miljarder, hela 17,5 faktiskt. Något vi är väldigt stolta över. 

Glad fotbollsspelare gör segertecken mot himmel

Stötta din favoritförening – köp en digital lott  

En annan sak vi är stolta över är en ny funktion som precis släpptes på både bingolotto.se och sverigelotten.se – nämligen att du som digital lottköpare kan välja direkt vid köp vilken förening just du vill stötta. Vi tänkte passa på att presentera hur det går till lite mer i detalj i denna artikel så att du känner dig helt med på banan när det blir dags att stötta din förening. 

Vill du stötta din förening med en digital bingolott? Gör så här! 

Surfa in på bingolotto.se och tryck dig fram till köpsidan för bingolotter. När du landat i köpflödet för att köpa en bingolott på bingolotto.se följer du dessa steg.

  1. Uppe i det blåa fältet finns det en informationsknapp, genom att trycka på den får du fram mer information och en knapp där du kan välja favoritförening. 
  2. Därefter behöver du logga in, eller skapa ett Folkspels-konto om du inte redan har det, för att ta dig till en sida där du kan lägga till dina favoritföreningar.  
  3. Här kan du välja upp till tre föreningar som du vill att ditt överskott ska gå till. Du väljer förening genom att söka fram den i sökrutan och sedan hjärtmarkera föreningen i fråga. Därefter väljer du ”Fortsätt” för att komma tillbaka och slutföra ditt köp och då stötta din favoritförening.

Så stöttar du en specifik förening när du köper en digital Sverigelott 

För att kunna köpa en skraplott och stötta en förening på sverigelotten.se behöver du först logga in.

  1. Logga in, eller skapa ett Folkspels-konto om du inte redan har ett. Först efter att du loggat in dyker alternativet att välja en förening att stötta upp. 
  2. När du har klickat på ”Välj en förening” hamnar du på "Mina sidor". Här kan du söka fram den eller de föreningar du vill stötta. Du väljer förening genom att trycka på hjärtat – precis på samma sätt som på bingolotto.se. 

Efter du valt din eller dina favoritföreningar återgår du enkelt till köpflödet och dina valda lotter. 

Kort om ditt folkspels-konto 

Eftersom ditt Folkspels-konto fungerar på både sverigelotten.se och bingolotto.se betyder det att de föreningar du har valt att stötta på ena sajten följer med till andra – allt för att det ska vara så enkelt som möjligt för dig att bidra med överskott från våra produkter.  

Du kan sedan, närsomhelst, under ”Mina sidor” enkelt redigera bland dina favoritföreningar. Och oavsett på vilken sajt du loggat in så slår alla ändringar igenom på båda sajterna. 

Två fotbollsspelare kastar boll till varandra på gräsplan

Svårt att välja favoritförening? 

Kanske har du svårt att välja ut dina favoritföreningar? Ingen fara – då behöver du inte. För den som inte väljer en specifik förening ger sitt överskott jämnt till hela Sveriges föreningsliv. Det är inte så dumt det heller!