Två killar som sparrar i boxning på ett gym

Så stöttar du din förening med våra digitala lotter

Kanske visste du redan att BingoLotto och Sverigelotten är två av Folkspels lotteriprodukter. Men visste du att vår enda uppgift, med hjälp av våra härliga produkter, är att stärka och generera pengar till det svenska föreningslivet?   Det kanske inte är självklart för alla, men det är faktiskt så att 100 % av allt överskott från våra produkter går oavkortat till Sveriges föreningar, klubbar och organisationer. Och sedan starten 1991 har det blivit ett gäng miljarder, hela 17,5 faktiskt. Något vi är väldigt stolta över. 

Stötta din favoritförening!

Om du vill spela digital så kan du välja vilken förening just du vill stötta. Vi tänkte passa på att presentera hur det går till lite mer i detalj i denna artikel så att du känner dig helt med på banan när det blir dags att stötta din förening.  

Vill du stötta din förening med en digital bingolott? Gör så här!  

På bingolotto.se kan du enkelt köpa digitala bingolotter. 

 1. I det blåa fältet finns det en informationsknapp, genom att trycka på den får du fram mer information och en knapp där du kan välja favoritförening.  

 2. Därefter behöver du logga in, eller skapa ett Folkspelskonto om du inte redan har det, för att ta dig till en sida där du kan lägga till dina favoritföreningar.  
   
 3. Här kan du välja upp till tre föreningar som du vill att ditt överskott ska gå till. Du väljer förening genom att söka fram den i sökrutan och sedan hjärtmarkera föreningen i fråga. Därefter väljer du ”Fortsätt” för att komma tillbaka och slutföra ditt köp och då stötta din favoritförening. 

Så stöttar du en specifik förening när du köper en digital Sverigelott  

För att kunna köpa en skraplott och stötta en förening på sverigelotten.se behöver du först logga in. 

 1. Logga in, eller skapa ett Folkspelskonto om du inte redan har ett. Först efter att du loggat in dyker alternativet att välja en förening att stötta upp.  

 2. När du har klickat på ”Välj en förening” hamnar du på "Mina sidor". Här kan du söka fram den eller de föreningar du vill stötta. Du väljer förening genom att trycka på hjärtat – precis på samma sätt som på bingolotto.se.  

 3. Efter du valt din eller dina favoritföreningar återgår du enkelt till köpflödet och dina valda lotter.  

Checklista på hur du kan stötta din favoritförening 

Du som lottköpare spelar en avgörande roll för föreningarna i Sverige. Du kan hjälpa till att stärka föreningarnas ekonomi så att dom kan ägna sig åt det dom brinner för. Du kan göra detta på flera sätt som: 

 • Köp dina bingolotter eller sverigelotter direkt av din förening. 

 • Köp digitala bingolotter eller sverigelotter och välj din favoritförening som du vill att ditt överskott ska gå till som vi gick igenom i exemplen ovan.  

 • Skapa en digital föreningslänk för en digital lott och sprid den till andra enkelt via sms eller sociala medier. Superbra tips om föreningen har sålt slut på sina lotter. Överskottet går till din förening. 

 • Köp Folkspels digitala prenumerationslott JOYNA och stötta direkt. Här vinner både du och din förening tillsammans! 

 

Oavsett vilket alternativ du väljer så hjälper du till och bidrar så att föreningen kan tjäna pengar och fortsätta att bedriva sin verksamhet. 

Kort om ditt Folkspelskonto  

Eftersom ditt Folkspelskonto fungerar på både sverigelotten.se och bingolotto.se betyder det att de föreningar du har valt att stötta på ena sajten följer med till andra – allt för att det ska vara så enkelt som möjligt för dig att bidra med överskott från våra produkter.   

Du kan sedan, närsomhelst, under ”Mina sidor” enkelt redigera bland dina favoritföreningar. Och oavsett på vilken sajt du loggat in så slår alla ändringar igenom på båda sajterna.  

 

Svårt att välja favoritförening?  

Kanske har du svårt att välja ut dina favoritföreningar? Ingen fara – då behöver du inte. För den som inte väljer en specifik förening ger sitt överskott jämnt till hela Sveriges föreningsliv. Det är inte så dumt det heller! 

Fler artiklar