Seppo arbetar ideellt tolv timmar varje dag

torsdag 01 oktober 2020

Vissa ger lite av sin tid. Andra mer. Några nästan all. Seppo Reijonen är Mister Backhoppning och han tillhör tveklöst den sistnämnda kategorin.

I Fagersta är Seppo Reijonen en världskändis. Han föddes förvisso i finska Karelen och blev först finsk landslagsman och VM-hoppare i backhoppning – men i slutet av karriären även en svensk sådan, sedan flyttlasset gått till gamla bruksorten Fagersta i Västmanland.
1978 blev han till och med svensk mästare.

Känner du någon som brinner för sin förening och förtjänar uppmärksamhet?  Nominera hen till Folkspelspeppen!

Säljer bingolotter för föreningen

Men de senaste 40 åren har det handlat om att driva föreningen, vara en allt-i-allo som alltid ställer upp – och inte minst om att träna barn och ungdomar. Han jobbar tolv timmar om dagen, helt ideellt, för sin förening. Seppo börjar klockan åtta på morgonen och slutar vid samma tidpunkt på kvällen. Han skjutsar till tävlingar och läger på helgerna, han trampar snö i hemmabacken, han säljer bingolotter för att stärka ekonomin, Det finns ingenting som han inte gör.
– Jag vet ju inte vad som händer i morgon, men så länge jag orkar kommer jag att fortsätta med detta. Annars kan ju inte ungarna flyga, säger han.

Backhopping utomhus.