Eldsjälen Seppo hjälper ungarna att flyga

Vissa ger lite av sin tid. Andra mer. Några nästan allt. Seppo Reijonen är Mister Backhoppning och han tillhör tveklöst den sistnämnda kategorin. I Fagersta är Seppo Reijonen en världskändis. Han föddes förvisso i finska Karelen och blev först finsk landslagsman och VM-hoppare i backhoppning – men i slutet av karriären även en svensk sådan, sedan flyttlasset gått till gamla bruksorten Fagersta i Västmanland. 1978 blev han till och med svensk mästare.

Eldsjälen Seppo Reijonen ståendes i en skidbacke
Seppo Reijonen från Fagersta

Ger allt för barnen och ungdomarna

Men de senaste 40 åren har det handlat om att driva föreningen, vara en allt-i-allo som alltid ställer upp – och inte minst om att träna barn och ungdomar. Han jobbar tolv timmar om dagen, helt ideellt, för sin förening. Seppo börjar klockan åtta på morgonen och slutar vid samma tidpunkt på kvällen. Han skjutsar till tävlingar och läger på helgerna, han trampar snö i hemmabacken.

Så länge jag orkar kommer jag att fortsätta med detta. Annars kan ju inte ungarna flyga.

Två personer på skidor som skidar nedanför en backhoppningsbacke

Säljer Bingolotter för föreningen

Seppo är mannen som gör allt för sin förening, barnen och ungdomarna. Han säljer även bingolotter så att föreningen kan tjäna pengar för att stärka ekonomin, det finns ingenting som han inte gör.
– Jag vet ju inte vad som händer i morgon, men så länge jag orkar kommer jag att fortsätta med detta. Annars kan ju inte ungarna flyga, säger han.

Så kan du stötta din favoritförening

Svenskt föreningsliv bedrivs ofta helt ideellt. Du som lottköpare kan hjälpa till att stärka föreningarnas ekonomi på flera sätt som:

  • Köp dina Bingolotter eller Sverigelotter direkt av din förening.
  • Köp digitala Bingolotter eller Sverigelotter och välj din favoritförening som du vill att ditt överskott ska gå till.
  • Skapa en digital länk för en digital lott för din förening och sprid den till andra enkelt via sms eller sociala medier. Då kan man på ett enkelt sätt kan köpa digitala bingolotter eller sverigelotter. Supertips om föreningen har sålt slut på sina lotter. Överskottet går direkt till din förening.
  • Köp Folkspels digitala prenumerationslott JOYNA och stötta direkt. Här kan både du och din förening vinna tillsammans!

    Oavsett vilket alternativ du väljer så hjälper du till och bidrar så att föreningen kan tjäna pengar och fortsätta att bedriva sin verksamhet.

Fler artiklar för dig