Man med benprotes springer på löparbana

Fördelar med att vara aktiv inom föreningslivet

Att vara med i en förening är härligt och har många fördelar. Förutom att det är kul att hänga med likasinnade så finns det också mycket annat som är positivt med att vara aktiv i en förening. Här kommer vår lista över varför du ska aktivera dig inom föreningslivet!

 1. Stärk din fysiska hälsa

  Det är egentligen ganska enkelt. Ju mer du rör på dig, desto bättre blir din fysiska hälsa! Det är ju faktiskt vetenskapligt bevisat att idrott och träning kan minska risken för en rad olika sjukdomar och förbättra din kondition. Så varför inte gå med i en idrottsförening och röra på dig tillsammans med härliga föreningskompisar?

 2. Få vänner för livet

  Föreningslivet kryllar av härliga människor som har samma intressen som du. Och det finns många sätt att knyta sociala kontakter med hjälp av föreningslivet! Det är ju alltid kul att lära känna nya människor, och genom en förening kan du träffa andra som brinner för samma idrott eller aktivitet som du. Tänk så många nya kompisar du kan få, dessutom genom att ha kul tillsammans!

 3. Förbättra din mentala hälsa

  Vad sägs om att förbättra självkänslan? Att jobba mot mål och uppnå dem kan ge en boost till ditt självförtroende och självkänsla! Så låt oss göra det vi tycker är roligt, nå våra mål och känna oss grymma på samma gång.

 4. Lär dig nya saker

  Visst är det härligt att lära sig nya saker? Genom att vara med i en förening kan du lära dig nya tekniker och utveckla dina färdigheter inom din favoritidrott eller andra roliga aktiviteter. Och vem vet, kanske du till och med kan imponera på föreningskompisarna med dina nya färdigheter?

 5. Minska skärmtiden

  Sist men inte minst; att vara med i en förening ger en hälsosam och positiv fritidssysselsättning och ger anledning att, i stället för att varva Netflix, få komma ut och aktivera sig, träffa folk och ha kul!Barn med ishockeyutrustning ligger på mage på isen

Sammanfattningsvis vill vi säga att vara med i en förening är kul och har massor av fördelar. Allt från bättre fysisk hälsa, möjlighet att knyta nya kontakter, bättra på sin självkänsla till att förbättra sin mentala hälsa. Så joina en förening som passar dig redan idag och känn hur livet blir lite roligare! 

Fler artiklar för dig