Detta hände på Årets Eldsjäls Galakväll 2023

Årets varmaste och viktigaste gala är genomförd. På Cirkus i Stockholm hyllades våra vardagshjältar och ideella krafter. Petra Jacob från Södertälje utsågs till Årets Eldsjäl 2023.

Under drygt tre timmar var det dels fest, glitter och glamour, men framför allt var det en afton då fokus var på eldsjälar.

 

Kvällens alla vinnare

Socialdemokraternas partiledare och tidigare statsminister, Magdalena Andersson delade ut pris i kategori ledarskap, en utmärkelse som gick till Petra Jacob från Södertälje, fyrbarnsmamma och tidigare elitspelare i basket, som brinner för att barn– och ungdomar ska ha en aktiv fritid och hitta till föreningslivet istället för att välja destruktiva vägar i livet.

Parasportstjärnan Ebba Årsjö fick ta emot Årets Specialpris av Expressens chefredaktör, Klas Granström och Carina Olofsson, projektledare från Folkspel för Årets Eldsjäl.

På plats fanns även Sonja Dousa som fick ta emot det nyinstiftade priset ”Adams Kompis”, en hyllning till bortgångna profilen och föreningsmänniskan Adam Alsing.

Från scen ledde Clara Henry galan för tredje året i följd, lika galant och avspänd som vanligt. Gästerna bjöds dessutom på musikalisk underhållning av högsta klass, levererat av Jill Johnson och Nike Sellmar, vinnare av Idol 2022.

Vi fick en hälsning från Daniel Norberg, ny programledare i BingoLotto från och med i höst. Vi såg Tusse, Jenny Strömstedt och fjolårets Årets Eldsjäl, Felix Brink.

Ett stort antal idrottsprofiler hedrade också alla eldsjälar med sin närvaro. Exempelvis handbollikonen Magnus Wislander, damerna förbundskapten Peter Gerhardsson, innehavaren av svenska rekordet i längdhopp, Erica Johansson, simhopperskan Anna Lindberg, diskusbjässen Simon Pettersson och många, många fler.

I den inledande akten väntade en smakfull meny bestående av en ceviche med sötpotatiskräm och kasawachips, röding med havskräftsås och pannacotta med champagneinkokta hjortron.

Under Årets Eldsjäls Galakväll 2023

Eldsjäl 2.0 närvarade på galan

Vid ett av borden, stiligt uppklädda deltagare i utbildningsprogrammet Eldsjäl 2.0, ett samarbete mellan Folkspel och Riksidrottsförbundet – som i samband med galan hade sin examen efter ett år fyllt av såväl förväntan som förkovran.

Petra Jacob blev Årets Eldsjäl

En magisk kväll avslutades sedan med att Petra Jacob fick ta emot pris som Årets Eldsjäl alla kategorier. Precis som alla tidigare gånger blev det en afton fylld av värme och hyllning tillägnad landets eldsjälar!

Alla pristagare i Årets Eldsjäl 2023

Årets Eldsjäl: Petra Jacob, Lebi Skol IF, Södertälje.

Årets Eldsjäl kategori Ledare: Petra Jacob, Lebi Skol IF, Södertälje.

Årets Eldsjäl kategori Hälsa: Håkan Florin, Prostataförbundet, Karlstad.

Årets Eldsjäl kategori Inkludering: Henric Löfvenborg, Onsala Pirates, Basket.

Årets Idrottsförening: Qviding FIF, Göteborg.

Årets Specialpris: Ebba Årsjö, Parasport.