Johanna Ahlm

Från landslagsspelare till tv-expert – och nu också jurymedlem i Årets Eldsjäl. Johanna Ahlm tvekar inte när hon säger:
– Föreningslivet har betytt oerhört mycket för mig.

Johanna Alm, jury på Årets Eldsjäl.

Vardagen som elitspelare i handboll har ersatts av familjeliv. Och Johanna Alm kan inte påstå att hon nämnvärt saknar handbollen.
– Jag är ju liksom med i utkanten av handbollsvärlden. Min sambo är tränare och jag är expert på Viasat. Men jag saknar inte själva handbollen, att träna och resa iväg på långa mästerskap och hela den biten, säger Johanna, och fortsätter:
– Jag kom till ett stadie när jag blev mer förbaskad över en förlust än glad över en vinst. Tidigare i karriären levde jag bara i nuet och ruskade av mig och gick vidare. Mot slutet kunde jag gräma mig mer.

Den där nerven som fanns inför stora matcher tycker hon sig kunna ha ändå.

– Att vara med i direktsänd tv ger helt klart det där adrenalinpåslaget. Men 15 år på absolut toppnivå var alldeles lagom. Jag har genomgått en del operationer och så, men jag har ändå en så pass hel kropp att jag kan träna vad jag vill.

Och tränar gör hon. Allra helst padel eller en löprunda.

– I mitt normala liv påverkas jag inte av att mitt knä var paj när jag slutade och det känns väldigt skönt. Om jag kört på ett par år till kanske det hade varit helt annorlunda.

Johanna Ahlm har egentligen bara positiva bilder av ett helt liv i föreningslivets tjänst.

– Det har betytt nästan allt för mig. Jag, mina föräldrar och min syster har alltid levt i det, liksom. Det är så vi har umgåtts som familj – och det är så jag också fått min egen familj, eftersom jag träffade min sambo Rasmus när jag var proffs i Danmark.

Johanna gör nu sitt andra år som jurymeldlem i Årets Eldsjäl. I Juryn ingår även som Erik Granqvist, Klara Svensson och Felix Brink. Under året ska tre finalister tas ut i det tre kategorierna Inkludering, Hälsa och Ledare. 

– Jag blev jätteglad när jag fick frågan om att få vara med där. Det ska bli superintressant, men det kommer nog att vara svårt att välja ut finalisterna – det finns så många viktiga eldsjälar som för så mycket gott för föreningslivet därute, säger hon. Läs mer om Årets eldsjäl här.

 

Fakta:

Namn: Johanna Ahlm

Ålder: 34 år.

Bor: Danmark

Gör: Är också tv-expert i Viasats handbollssändningar.

 

Tillbaka till juryn.