Karin Torneklint

Från friidrott till bandy. Dessutom för andra året i följd jurymedlem i Årets Eldsjäl. 
Det känns som mycket hedervärt, säger Karin.

Karin Torneklint ingår i juryn för Årets eldsjäl

Karin Torneklint var förbundskapten i friidrott från våren 2013 fram till hösten 2021. Med ett stort antal framgångar bagaget fanns det självklart andra och nya intressenter då Karin lämnade sitt uppdrag i samband med Finnkampen 2021 och ersattes av Kajsa Bergqvist. Det blev bandy som vann kampen om en av våra stora idrottsledare. I dag är Karin Sportchef på Bandyförbundet.

Karin, som är utbildad civilekonom, har dessutom redan säkrat upp ett litet hobbyprojekt. Hon är en av jurymedlemmarna i ideella Folkspels året-runt-tävling Årets Eldsjäl. Läs om om fler jurymedlemmar som Johanna Alm, Anna Lindberg och Alhaji Jeng.

– För mig betyder föreningslivet hela mitt arbete. Utan det så hade jag inte haft några aktiva. Men det betyder också väldigt mycket i mitt privata liv, säger Karin som blev svensk mästare på 100 meter häck 1992, innan hon fortsätter:

– Jag har fått goda vänner och massor av trevliga minnen genom idrotten – både från tiden när jag själv var aktiv och senare i livet som förälder till idrottande barn.

Hon har själv haft stött på en rad eldsjälar i sitt liv, men hon om ombeds plocka ut någon som har betytt det där lilla extra så vill hon lyfta en speciell kvinna.

– Det får bli Monica Sundin i Falun. Hon har alltid varit så underbar med alla barnen i klubben, säger Karin.

Du ingår i en jury som ska plocka ut tre finalister i totalt tre kategorier under året. Hur ser du på det?

– Det kommer att bli så svårt, då det känns om att man vill prisa alla som har blivit nominerade. Men det är mycket hedervärt också och det ska bli roligt att få vara med och påverka och lyfta några av eldsjälarna lite extra. Läs mer om Årets eldsjäl här.

 

Fakta

Namn: Karin Torneklint.

Ålder: 53 år.

Bor: I Falun.

Gör: Sportchef på Bandyförbundet. Är utbildad civilekonom.

Citat: ”Man vill egentligen prisa alla”.

 

Tillbaka till juryn.