Karin Torneklint

Karin Torneklint är inne på upploppet av sin tid som förbundskapten för det svenska landslaget i friidrott. Då börjar redan ett nytt uppdrag: att sitta i juryn för Årets Eldsjäl.
Det känns som mycket hedervärt, säger Karin.

Karin-Torneklint-friidrott-jury-819x476-folkspel.jpg

Karin Torneklint har varit förbundskapten i friidrott sedan våren 2013. Tanken var att hon skulle sluta efter förra sommarens stora idrottsfest i Japan. Men den blev inställd på grund av pandemin och framskjuten ett år – varför Karins kontrakt förlängdes med drygt ett år.

Nu avslutar hon sin bana som högst ansvarig efter Finnkampen första helgen i september. Därmed kommer hon att ha varit förbundskapten i åtta och ett halvt år; ingen annan har haft den positionen så länge.

Karin, som är utbildad civilekonom, har redan säkrat upp ett litet hobbyprojekt. Hon är en av jurymedlemmarna i ideella Folkspels året-runt-tävling Årets Eldsjäl.

– För mig betyder föreningslivet hela mitt arbete. Utan det så hade jag inte haft några aktiva. Men det betyder också väldigt mycket i mitt privata liv, säger Karin som blev svensk mästare på 100 meter häck 1992, innan hon fortsätter:

– Jag har fått goda vänner och massor av trevliga minnen genom idrotten – både från tiden när jag själv var aktiv och senare i livet som förälder till idrottande barn.

Hon har själv haft stött på en rad eldsjälar i sitt liv, men hon om ombeds plocka ut någon som har betytt det där lilla extra så vill hon lyfta en speciell kvinna.

– Det får bli Monica Sundin i Falun. Hon har alltid varit så underbar med alla barnen i klubben, säger Karin.

Nu ska du själv ingå i en jury som ska plocka ut fyra finalister i totalt tre kategorier under året. Hur ser du på det?

– Det kommer att bli så svårt, då det känns om att man vill prisa alla som har blivit nominerade. Men det är mycket hedervärt också och det ska bli roligt att få vara med och påverka och lyfta några av eldsjälarna lite extra.

 

Fakta

Namn: Karin Torneklint.

Ålder: 53 år.

Bor: I Falun.

Gör: Sista rycket som förbundskapten för Sveriges friidrottslandslag – en position som hon kommer att ha haft i åtta och ett halvt år, längre än någon annan. Är utbildad civilekonom.

Citat: ”Man vill egentligen prisa alla”.

 

Tillbaka till juryn.