Rogerio Silva

Tillsammans med en kompis bildade han i syfte att utbilda unga killar i jämställdhet ich schyssta attityder ”Lockar Room Talk”. Nu är Rogerio Silva utsedd att sitta med i juryn för Årets Eldsjäl.
– Jag ser fram emot att hitta och lyfta personer som verkligen gör insatser för vårt samhälle.

 

2016 föddes Locker Room Talk. Rogerio Silva och Shanga Aziz från Finspång hade bestämt sig för att ta itu med det omklädningssnack som långtifrån alltid hör hemma i föreningslivet och i idrottsrörelsen.

Genom att möta pojkar i åldern 10–14 år vill de båda åstadkomma förändring. Eller som Rogiero säger:

– Det handlar om att stärka den emotionella intelligensen.

Projektet har fått stor respons och tilldelades bland annat Zlatan Nr 10-priset och en miljon kronor för ett par år sedan och har gett fler Rogerio fler uppdrag. Bland annat som mentor i det utbildningsprogram – Eldsjäl 2.0 – som Riksidrottsförbundet driver och som ideella Folkspel är en del utav.

– Det var en wow-upplevelse redan från första stund. Att se resan framåt för unga ledare, att få vara med och motivera dem är väldigt inspirerande och något jag är väldigt tacksam över att få medverka till ytterligare en säsong.

Dessutom har han valts in i den nya jury som framöver ska se till att redan hyllade Årets Eldsjäl blir ännu bredare och framgångsrikare i att hitta de vardagshjältar som aldrig kan uppskattas tillräckligt mycket.

– Det är en stor ära att få vara med i det sammanhanget. Jag har alltid varit en del av idrottsrörelsen och ägnat mig åt en mängd olika idrotter som exempelvis fotboll, handboll, kickboxning och basket. I de olika sporterna har jag haft en stor mängd eldsjälar, vilka haft stor betydelse och inverkan på samhället, att jag inte kan välja ut en enskild individ, säger Rogerio och fortsätter:

– Jag ser fram emot att tillsammans med de andra i juryn få igenom nomineringar och att hitta finalister som ser till mer än resultat och siffror, som verkligen gör skillnad för mycket mer än så. Idrotten och föreningslivet är så stort och har en plattform som innebär så stora insatser för hela vårt samhälle. Bidra till att få dem känna att de bli sedda är verkligen ett viktigt och angeläget uppdrag.

 

Fakta

 

Namn: Rogerio Silva

Ålder: 21 år.

Gör: arbetar idag som metodutvecklare och projektsamordnare för projekten Eight Weeks inom Locker Room Talk. Är även en aktiv idrottare inom boxning.

Citat: ”Jag ser fram emot att hitta de som gör skillnad”

 

 

Tillbaka till juryn