Matilda Lundblad

Matilda Lundblads cv är som ett kvitto när man verkligen har storhandlat på Coop eller Ica. Men hon har tid för det som hon brinner för.  Detta kunde jag bara inte tacka nej till, säger hon.

Matilda-Lundblad-jury-819x476-folkspel.jpg

 

Att vara lagläkare för IF Elfsborg och Kopparbergs/Göteborg, sitta i Uefas medicinska kommitté, jobba som läkare, ha tre barn, starta egna företag, vara med i en forskargrupp kring FC Barcelonas idrottsskador …

Till slut blev det för mycket för Matilda Lundblad. Hon sa nej till Kopparbergs/Göteborg när de bytte till Häcken – men hon sa ja till att vara ny jurymedlem när ideella Folkspel ska ta ut nya finalister i Årets Eldsjäl.

– Jag blev väldigt glad att få frågan och kunde liksom inte säga nej, även om jag kanske har lite väl många andra uppdrag, säger Matilda.

Hon ska bidra med sin expertis kring medicinska rön, men också rent allmängiltiga frågor från ett liv i föreningslivets tjänst. Hon har levt nära elitidrotten i många år via sitt engagemang i såväl herr- som damfotbollen.

– Jag är jättetacksam över att ha få vara med. Vårt föreningsliv är speciellt och det är väldigt bra att lyfta alla som gör så mycket gott, ofta i det tysta, säger Matilda Lundblad.

 

FAKTA


Namn: Matilda Lundblad.

Ålder: 39 år.

Bor: Göteborg

Gör: Är läkare med inriktning på idrottsskador och är sedan 2013 klubbläkare för IF Elfsborg.

 

Tillbaka till juryn.