Felix Brink

16 mars 2022 är en dag han aldrig kommer att glömma. Cirkus i Stockholm är en plats som för evigt finns i hjärtat. Då och där fick Felix Brink ta emot utmärkelsen som Årets Eldsjäl. I kategorin ”Ledare” – och totalt.

Felix Brink – jurymedlem i Årets Eldsjäl 2022

Då idrottsminister Anders Ygeman läste upp motiveringen – innehållande ett antal ledtrådar till en dedikerad och omtänksam brottningsledare från Varbergs BoIS, som under två tuffa pandemiår lyckades behålla varenda deltagare i klubben – förstod Felix.

Efter att ha tagit emot jubel, stipendium och statyett hade han hämtat sig någorlunda och förklarade sin syn på utmärkelsen:

– Jag försöker var kärleksfull, rak och rättvis. Jag har höga förväntningar på vad som ska göras, men det hänger aldrig på resultatet. Det här priset vinner jag tillsammans med alla i klubben.

Idrottsläraren och brottningstränaren såg inte pandemin som ett hinder – utan som en möjlighet. Han fick då utlopp för sin kreativa ådra och sitt engagerande ledarskap.
– Drivet var alltid att träningen måste vara som vanligt och vara anpassad efter vad brottare behöver. För att få ungarna att fortsätta komma var jag tvungen att hitta nya vägar som var roliga men också meningsfulla. Vi puttade bilar för att de skulle lära sig sätta press i brottningen, bar boxningssäckar och andra föremål i stället för att bära varandra. Vi åkte skidor för att få upp mjölksyran i armarna och benen och paddlade på surfbrädor för att bygga mjölksyra i axlarna till exempel.
Sedan 2022 ingår föregående års vinnare av Årets Eldsjäl i den jury som utser efterträdaren. Felix Brink ersätter sålunda Thor Guttormsen, brinnande eldsjäl i Grunden Bois och nu väntar jurymedlemskap i ideella lotteribolaget Folkspels tjänst, med allt vad det innebär. Under året ska fyra finalister tas ut i det tre kategorierna Inkludering, Hälsa och Ledare.
– Ett hedersuppdrag som jag verkligen ser fram emot.

 

FAKTA

Namn: Felix Brink
Ålder: 28 år
Bor: Varberg
Gör: Är till vardags idrottslärare och är själv en framgångsrik brottare – men framför allt lägger han ner all sin fritid på att träna och fostra barn och ungdomar i Varbergs Bois brottningssektion

 

Tillbaka till juryn.