Ung flicka hänger i ribban på ett mål Ung flicka hänger i ribban på ett mål

Kategori Hälsa

ÅRETS ELDSJÄL

Årets Eldsjäl är en tävling med ett pris instiftat av Folkspel där svenska folket kan nominera sina eldsjälar i kategorierna Inkludering, Ledare, Hälsa och Årets Idrottsförening.

Sedan 2008 har Folkspel arrangerat Årets Eldsjäl. Varför? För att ge alla de vardagshjältar och ideella krafter som gör vårt unika föreningsliv möjligt den uppskattning de mer än förtjänar.

Vi gör det i fyra olika kategorier, Inkludering, Hälsa, Ledare och Årets Idrottsförening.

Ni bestämmer vilka som ska nomineras. Nomineringen är öppen 8 september till 31 oktober 2022.

ÅRETS HÄLSA

Hälsa handlar inte bara om fysisk träning och kroppsligt välbefinnande. Hälsa är att förebygga ohälsa genom att synliggöra, sprida kunskap och motivera. Det psykiska välbefinnandet är lika viktigt som det fysiska för att må bra i vardagen.

I kategori Hälsa fick en stolt och rörd Ante Andersson från Frösön av artisten Klara Hammarström och på Cirkus i Stockholm ta emot priset som Årets Eldsjäl. Med egna familjerfarenheter som bakgrund driver Ante ”We & Sports”, ett projekt för att motverka ätstörningar och psykisk ohälsa.

KRITERIER 

För att kunna bli en eldsjäl inom kategorin Hälsa ska den nominerade hjälpa människor omkring sig att må bra fysiskt och/eller psykiskt.