Öppen för nominering

Kategori Inkludering

ÅRETS ELDSJÄL

Årets Eldsjäl är en tävling med ett pris instiftat av Folkspel där svenska folket kan nominera sina eldsjälar i kategorierna Inkludering, Ledare, Hälsa och Årets Idrottsförening.

Sedan 2008 har Folkspel arrangerat Årets Eldsjäl. Varför? För att ge alla de vardagshjältar och ideella krafter som gör vårt unika föreningsliv möjligt den uppskattning de mer än förtjänar.

Vi gör det i fyra olika kategorier, Inkludering, Hälsa, Ledare och Årets Idrottsförening.

Ni bestämmer vilka som ska nomineras. Nomineringen är öppen 8 september till 31 oktober 2022.

ÅRETS INKLUDERING

Inkludering handlar om att skapa möjligheter för alla att vara med i samma miljö, känna sig delaktiga i gemenskapen - där olikhet ses som en tillgång.

En eldsjäl inom kategori inkludering är en person som målmedvetet arbetar för att motverka utanförskap, som står upp för allas lika värde och rätt till en aktiv fritid.

I kategorin Inkludering utsågs Charlotta Volkert på den gala vi anser vara årets viktigaste till Årets Eldsjäl 2022. Hon fick stipendiet för sitt enträgna och fantastiska arbete med ”United by Fotboll”, ett projekt som syftar till att – med fotboll som vapen – få tjejer i Borlänge att växa som individer och hitta sin väg ut i samhället.

KRITERIER 

För att bli en eldsjäl i kategori Inkludering ska den nominerade aktivt jobba för att berika mångfalden och hjälpa människor - oavsett bakgrund, hudfärg, etnicitet, religion eller sexuell läggning.

Nominera din eldsjäl i kategori inkludering här

Det är viktigt att du utförlig när du motiverar varför just din eldsjäl ska ta sig hela vägen. Fakta och information har stor betydelse.

Dina kontaktuppgifter

Vi använder endast inskickad data till att utse finalister till Årets Eldsjäls gala. Datan sparas 6 månader efter galan för eventuella intervjuförfrågningar.