Skateboardåkare som gör ett hopp i luften. Skatebordåkare som gör ett hopp i luften.

Kategori Inkludering

ÅRETS ELDSJÄL

Årets Eldsjäl är en tävling med ett pris instiftat av Folkspel där svenska folket kan nominera sina eldsjälar i kategorierna Inkludering, Ledare, Hälsa och Årets Idrottsförening.

Sedan 2008 har Folkspel arrangerat Årets Eldsjäl. Varför? För att ge alla de vardagshjältar och ideella krafter som gör vårt unika föreningsliv möjligt den uppskattning de mer än förtjänar.

Vi gör det i fyra olika kategorier, Inkludering, Hälsa, Ledare och Årets Idrottsförening.

Ni bestämmer vilka som ska nomineras. Nomineringen är öppen 11 september till 12 november 2023.

ÅRETS INKLUDERING

Inkludering handlar om att skapa möjligheter för alla att vara med i samma miljö, känna sig delaktiga i gemenskapen - där olikhet ses som en tillgång.

En eldsjäl inom kategori inkludering är en person som målmedvetet arbetar för att motverka utanförskap, som står upp för allas lika värde och rätt till en aktiv fritid.

I kategorin Inkludering 2023 blev det Henric Lövenborg från Onsala, utanför Göteborg, som fick ta emot det första stipendiet. Han är en stark drivkraft för föreningslivet med en öppen famn för flyktingbarn, då han bland annat startat en fond som ser till att alla kan vara med.

KRITERIER 

För att bli en eldsjäl i kategori Inkludering ska den nominerade aktivt jobba för att berika mångfalden och hjälpa människor - oavsett bakgrund, hudfärg, etnicitet, religion, funktionsnedsättning eller sexuell läggning.