Tjejer som är på en fotbollsplan. Fotboll i förgrunden med ett fotbollslag med ledare i bakgrunden

Kategori Ledare

ÅRETS ELDSJÄL

Årets Eldsjäl är en tävling med ett pris instiftat av Folkspel där svenska folket kan nominera sina eldsjälar i kategorierna Inkludering, Ledare, Hälsa och Årets Idrottsförening.

Sedan 2008 har Folkspel arrangerat Årets Eldsjäl. Varför? För att ge alla de vardagshjältar och ideella krafter som gör vårt unika föreningsliv möjligt den uppskattning de mer än förtjänar.

Vi gör det i fyra olika kategorier, Inkludering, Hälsa, Ledare och Årets Idrottsförening.

Ni bestämmer vilka som ska nomineras. Nomineringen är öppen 11 september till 12 november 2023.

ÅRETS LEDARE

Ledarskap handlar om att uppmärksamma andras och egna känslor och beteenden och använda den kunskapen klokt för att nå målen.

En eldsjäl inom kategorin Ledare motiverar genom sitt målorienterade sätt och skapar samhörighet där alla känner sig delaktiga. Kommunicerar effektivt i rollen som ledare och ser till att andra lyckas och att föreningen utvecklas.

Årets Ledare 2023 en utmärkelse som delades ut av Magdalena Andersson, partiledare för Socialdemokraterna och tidigare statsminister, gick till Petra Jacob från Södertälje. En engagerad kvinna från Södertälje, en ideell kämpe som brinner för att skapa förutsättningar till ett hälsosamt liv för barn– och ungdom.

Senare under kvällen fick Petra även ta emot den tyngsta utmärkelsen. Friidrottsprofilen Kajsa Bergqvist läste upp vinnaren av Årets Eldsjäl 2023, Petra Jacob.

KRITERIER 

En eldsjäl i den här kategorin är någon eller några som dag efter dag, representerar ett jämlikt, tydligt och utvecklande ledarskap. Som stimulerar och uppmuntrar, som genom sitt ledarskap.