En galakväll värdig alla eldsjälar

tisdag 20 april 2021

Det blev en kväll med värme, kärlek och välförtjänta hyllningar. Det blev en gala värdig våra eldsjälar. Det blev en afton då Thor Guttormsen utsågs till Årets Eldsjäl 2021.

arets eldsjal 2021Thor Guttormsen utses till Årets Eldsjäl 2021. Bild: Maxim Thore

Kvällen vi hyllar föreningslivets eldsjälar

2020 tvingades Folkspel i sista stund ställa in vad vi anser som den absolut viktigaste galakvällen. Den som hyllar de vardagshjältar som gör föreningslivet möjligt.

Ett år senare var det dock dags igen. Låt vara i en annorlunda form med färre inbjudna gäster. Däremot med betydligt fler som kunde följa aftonen från vackra Vasateatern i Stockholm via expressen.se.I det Lundbergska Huset, där det startades verksamhet redan 1886, fick alla en härlig upplevelse. Inte minst genom att se alla fantastiska finalister på plats.

Clara Henry programledare för Eldsjälsgalan

Dessutom njuta av Clara Henrys suveräna programledarskap. Av artister som Molly Hammar och Caspar Camitz, av kapellmästare Simon Ljungman med musikaliska vänner.

clara henrryClara Henry, ledde oss igenom Gala-kvällen. Bild: Maxim Thore

Av prisutdelarprofiler som Mikaela Laurén, förre elitdomaren Jonas Eriksson, Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson och Expressens chefredaktör Klas Granström.

På plats givetvis även landets bästa applådör, vår egen André Nylén och BingoLottos programledare Stefan Odelberg.

Vi fick en digital hälsning från vår kultur– och demokratiminister Amanda Lind. På länk från Los Angeles fanns Amanda Zahui, vinnare av Årets Specialpris, med och skickade med:

– En utmärkelse som är både otrolig och overklig. Alla ska veta att de kan göra skillnad.

Under lokalens enorma kristallkrona var dock huvudpersonerna de eldsjälar som nominerats och röstats fram. Till rörda och stolta finalister.

hälsa finalisterJonas Autio, Sivan Jansson, Sofia Åhman, Fredrik Björck och Erica Hellberg efter prisutdelningen i kategorin Hälsa. Foto: Maxim Thore

 

Till Årets Eldsjäl 2021 utsågs en värmländsk göteborgare vid namn Thor Guttormsen, som efter att ha blivit Årets Eldsjäl i kategori ledare även tog hem priset alla kategorier.

– Hoppas alla andra eldsjälar ute i landet också får uppskattning för sina viktiga insatser. Tack till alla som röstade, tack till juryn, tack till Folkspel. Det här priset är för alla lirare och 40 tränare i föreningen och handlar inte om något enmansjobb. Det som driver mig är att se individer som växer, förklarade Thor efter långa och många gratulationer.

Musik av Molly Hammar

Utöver konfettibomber avslutades kvällen med ett framträdande av Molly Hammar och sin superhit Alone. Ensam var det definitivt ingen som kände sig under årets viktigaste och varmaste galakväll.

molly hammar eldsjälsgalanMolly Hammars uppträdande på Eldsjälsgalan. Bild: Maxim Thore

 

Pristagare Årets Eldsjäl 2021

Årets Eldsjäl: Thor Guttormsen. 

Inkludering: Mattias Ahlgren.

Hälsa: Sofia Åhman.

Ledare: Thor Guttormsen.

Årets Förening: Julle United.

Årets specialpris: Amanda Zahui.

 

Läs mer om de olika kategorierna här: Hälsa, Idrottsförening, Ledare och Inkludering.