Så tjänade Bollstanäs SK nästan en miljon på Folkspels lotter

torsdag 27 oktober 2022

I höstas firade föreningen Bollstanäs SK 100 år. Och det gjorde man med uppemot en ny överskottsmiljon från försäljning av Folkspels lotter på kontot. 

Ifjol kunde den stora ungdomsföreningen Bollstanäs SK räkna hem 946 000 i förtjänst från sin försäljning av lotter och kalendrar från Folkspel. Och i år landar resultatet på 941 000. Det är nästan två miljoner på lika många år!

Gruppbild Bollstanas BK.

Så firar de att de tjänat nästan en miljon på lotter i år

– Det är oerhört hedrande att vara med i toppen över de som tjänat mest i överskott på Folkspels lotter. Jag måste verkligen berömma våra medlemmar, inleder klubbchef Kristian Lövgren med.  

Föreningen fyller 100 i år och det kommer att firas i höst. En bankett väntar. Dessutom kan det komma att finnas ytterligare skäl att salutera. Klubbens damer kvalar nämligen till Elitettan vilket är näst högsta serien i systemet. 

Fotbollsspelare från Bollstanäs BK

Hur Bollstanäs SK gör för att lyckas med försäljning av lotter

Det bredden och antalet medlemmar som driver klubben framåt, vilket blir extra tydligt när man gör försäljningsinsatser med Folkspels lotter.

– Vi gör tre insatser med Bingolotter och Sverigelotter årligen. I takt med att det blir svårare och svårare att få personer att hjälpa till med ideella insatser gäller det att hålla en hård och rak linje beträffande intäkter från Folkspels lotter. Lotterna har tillfört oss oerhört mycket, säger klubbchef Kristian Lövgren, och fortsätter med att berätta om föreningen: 

– Vi har 1 200 spelare totalt i föreningen och har verksamhet från sex år och upp till seniorer. Med det är vi till antalet en av Stockholms största föreningar.

En nyckel till framgången i lottförsäljningen är alltså att man lyckas aktivera många av sina medlemmar. Det Bollstanäs SK sedan tjänar på att sälja lotter används till att utveckla och utbilda medlemmarna inom föreningen.

Värdegrunden betyder allt för Bollstanäs SK

Fotbollen är den överlägset största sektionen, men det finns även handboll och basket i föreningen. Som värdegrund är det BSK-stilen – ett omfattande och genomarbetat regelverk som gäller för alla. 

Bland en lång rad punkter kan vi bland annat läsa att: 

  • Som spelare i BSK Fotboll ska man ta avstånd från all form av kriminell verksamhet.
  • Som spelare i BSK Fotboll tar man avstånd från alla former av främlingsfientlighet, rasism, diskriminering och mobbning. Spelaren utgår från alla människors lika värde oavsett ålder, nationalitet, kön, etnicitet, religion, kultur, sexuell läggning, könsidentitet eller fysisk och psykisk förmåga.
  • Alla lyssnar på varandra. Att lyssna på någon ökar chansen att själv bli lyssnad på.

 

Hur kan din förening göraSpelare från Bollstanäs BK. för att lyckas lika bra?

Om du som läst detta är aktiv inom föreningslivet kanske du funderar över hur din förening kan göra för att få en miljon extra på kontot, för vi alla vet ju att det alltid är välkommet med tillskott i kassan för föreningar som så ofta kämpar med att få ekonomin att gå ihop.

Ett sätt att komma dit är att börja sälja våra lotteriprodukter, och för att lyckas med sin försäljning kan man dra lärdomar från Bollstanäs SK!

Tre lärdomar från Bollstanäs SK:s framgångar inom lottförsäljning

  1. Aktivera alla medlemmar i föreningen. Styrkan ligger i samarbetet!
  2. Gör en tydlig planering för när ni ska göra försäljningsinsatser. Bollstanäs SK gör tre insatser varje år, vilket visat sig vara ett vinnande koncept. Kan er förening göra på samma sätt? Vårt bästa tips är att sälja lotter under påsk, i oktober och till jul.
  3. Var tydlig med vad pengarna används till. För Bollstanäs SK gör tillskottet i kassan att de kan fortsätta jobba med utbildning och utveckling av sin förening.

Lycka till!