Lekstorps pingistjejer topp 4 i Sverige

tisdag 11 maj 2021

Det bor endast några tusen invånare i lilla Gråbo, tre mil nordost om Göteborg. Desto mer imponerande att några av dem tillhör Sverige-eliten i bordtennis.

bordtennsi lekstorp

Nyligen hade Folkspel det stora nöjet att lämna över en check till Lekstorps IF som ett bevis på vad de tjänat under 2020 genom att sälja våra lotteriprodukter. Det stod 445 000 kronor på den. Att det går till en redan god verksamhet visar inte minst föreningens unga bordtennistjejer.

I början av maj genomförs damslutspelet i pingis. Att Eslöv, Halmstad och Köping tagit sig till semifinal är ingen överraskning. Att det fjärde laget heter Lekstorps IF är desto mer oväntat. Systrarna Rebecka och Leah Muskantor, Matilda Hansson och de andra tjejerna i grönvita LIF har gjort en magisk säsong, oavsett hur det slutar.

– Alla är härifrån, vi har det yngsta laget i serien och är dessutom på väg att få hem landslagsmeriterade Jennifer Jonsson, som också kommer härifrån. De här tjejerna har verkligen hittat sin idrott och en jättefin gemenskap, säger Pernilla Anehäll Hermann, stolt kanslist i föreningen.

Föreningen har under pandemin hittat nya lösningar

Bordtennis är den ena sektionen, fotboll den andra. Anläggningen har fina faciliteter i form av en konstgräsmatta och två naturgräsplaner. Pernilla:

– Förutsättningarna är jättebra och vi har en jättefin mötesplats. Sedan har vi, som alla andra, haft det kämpigt senaste året. Jag vill dock poängtera att vi alla i föreningen varit fantastiskt flexibla och löst det mesta vi ställts inför. Vårt herrseniorlag fick lägga ner under pandemin, men ska åter starta upp i division 7. På damsidan har vi bland annat ett futsalgäng och ett oldgirlslag.

Stärk föreningskassan

Naturligtvis finns det också en livlig ungdomssektion.

– Antalet medlemmar uppgår till 900, varav hälften är aktiva, säger Pernilla och fortsätter:

  – Då vi inte haft samma möjligheter till exempelvis caféservering eller andra inkomstbringande aktiviteter har intäkterna via tjänat ihop via de lotter Folkspel tillhandahåller betytt extra mycket. Inte minst kör vi årligen flera kampanjer med Sverigelotten. Alla i föreningen är med på det här och är det någon som har svårt att sälja hjälps vi åt.

För att stärka föreningskassan ytterligare säljer Lekstorp även Bingolotter.

– Vi har faktiskt haft två lyckosamma storvinnare. En som fått snurra på Miljonhjulet och en som via en dubbellott vann två bilar.

Inte heller så illa bland endast några tusen invånare.

Lekstorp IF – uppenbarligen en framgångsförening på många plan.

Vill du veta mer hur du stöttar din förening med lotter från Folkspel? Läs mer här!