Fyra nya finalister ska utses - dags att nominera igen

tisdag 21 september 2021

Nu ska fyra finalister i kategorin Ledare i Årets Eldsjäl väljas ut. Och vårens segrare Thor Guttormsen blev inte bara utsedd till årets ledare – han vann också hela Årets Eldsjäl.

Thor Guttormsen inför Årets Eldsjäl.

Thor Guttormsen, förra årets vinnare av Årets Eldsjäl.

I dessa tider är föreningslivet viktigare än kanske någonsin tidigare. Och då sätts också alla fantastiska ideella ledare på prov. Vet du någon som har utmärkt sig, som har gjort det där lilla extra som ingen egentligen kräver av honom eller henne? Passa då på att nominera den personen i kategorin Ledare, som drivs av ideella Folkspel och sedan publiceras på Expressen. 

Egentligen vill jag ge pris till massor av ideella ledare därute. Det finns många som gör så mycket gott, säger Thor Guttormsen, som i år också ingår i juryn för Året Eldsjäl.

Det svenska föreningslivet är helt unikt med sina ideella föreningar och med hundratusentals ideella ledare. Det skulle kosta samhället runt 20 miljarder kronor att anställa alla de som vecka efter vecka arbetar ideellt.

Föreningslivet förtjänar att lyftas fram för allt det goda som görs, ofta i det tysta och bortom de stora rubrikerna. Skänk en tanke till alla de människor som dagligen engagerar sig för att göra Sverige bättre för alla, säger Carina Olofsson projektansvarig för Årets Eldsjäl på Folkspel, och fortsätter:

Lyft fram någon person som har betytt extra mycket för dig, eller för din förening. Skriv en bra motivering – så kanske det blir just den personen som åtminstone går till final. Det gäller att tänka lite utanför boxen, säger Carina Olofsson.

Thor Guttormsen:

Föreningslivet är det enskilt viktigaste för barn och ungdomar i vårt land. Man får så mycket på köpet såsom vänner, psykisk och fysisk hälsa, man får på ett naturligt sätt lära sig demokrati, samarbete, och hänsynsta

Nominera din eldsjäl i kategorin Ledare här.