Scouter ute och paddlar kajak. Paddlar kajak, scouter.

Scouterna

Om Scouterna

Scouterna är riksorganisationen för scouting i Sverige. Scouterna ger över 70 000 barn och unga från alla delar av samhället chansen att uppleva äventyr tillsammans och växa som individer.

Det innebär att vi varje dag bidrar till ett öppet samhälle präglat av mångfald och respekt, något som är mer aktuellt än någonsin. Att vi har 100 års erfarenhet av aktivt uteliv innebär också att vi har erfarenheter vi gärna delar med oss av – allt från gruppdynamik och ledarskap till personlig utveckling och stärkt självkänsla.

 

Medlemmar och föreningar/ avdelningar

Scouterna består av cirka 70 450 scouter i cirka 1 100 scoutkårer. Scoutkårerna finns i hela Sverige – från Gällivare i norr till Trelleborg i söder.

 

Det här gör Scouterna

Att vara scout är att uppleva äventyr tillsammans med andra i Sverige och världen. Du lär genom att göra och du växer genom utmaningar. Du får utveckla och leda dig själv och andra.

I Scouterna får alla vara med och vi är schyssta kompisar.
Scouterna vill ge barn, ungdomar och vuxna i hela samhället möjlighet till en utvecklande och rolig fritid.

Vi använder scoutmetoden för personlig och social utveckling genom att vi lär genom att göra i den lilla gruppen, patrullen.

Ungt ledarskap

Scouterna vill att det ska vara fler unga ledare i samhället. Vi vill att unga ska ha möjlighet att få utveckla sin förmåga att leda sig själv och andra.

Trygga Möten

Scouterna vill att det inte ska finnas några övergrepp i samhället. Vi vill att det ska vara trygga möten för unga, alltså möten som är helt fria från övergrepp i alla former.

Demokrati och mångfald

Scouterna vill att samhället ska vara mer demokratiskt för unga. Vi vill att unga ska ha möjlighet till att påverka. Vi tror också på alla människors lika värde och vill se ett samhälle fritt från diskriminering.

 

Till Scouterna

Tillbaka till medlemmar