Kategori

Hälsa

Susann Eriksson

Suss förmedlar handboll till alla

Det började med ”Upp & Ner” för barngruppen i IFK Tumba. I takt med att de blev äldre byttes det namn till ”Härs & Tvärs. Hela tiden har dock den röda tråden varit att välkomna alla under ledorden gemenskap, glädje och utveckling. Drivande i sammanhanget är Suss Eriksson, som skapat en mötesplats för ungdomar och vuxna med intellektuell funktionsnedsättning där lek och lust under ordnade former ska stimulera till regelbundna vanor.

Susann Eriksson tränar paralaget "Härs & Tvärs" som är en del av IFK Tumba HandbollEn äkta eldsjäl har dessutom lagt grund till ett lag i föreningen där spelare från parasidan integreras i den ordinarie verksamheten. Att ge alla, oavsett förutsättningar, möjlighet att ägna sig åt rörelseglädje har funnits med den tidigare elitspelaren i Polisen och IFK Tumba under många år.
– Redan 1995, då jag gick ut GIH (Gymnastik– och Idrottshögskolan) jobbade jag i skolmiljö med barn som hade speciella behov. Sedan födde jag 1997 en son med Downs syndrom, det skapade naturligtvis inte ett mindre intresse från min sida.
Civilt verkar Suss på en anpassad gymnasieskola i Midsommarkransen.

Utöver sitt engagemang i ”Härs & Tvärs” blir det även tid till att coacha damlaget i IFK Tumba.
Det blir en del handboll för en finalist i Årets Eldsjäl.
Eller som hon sa:
– En gång föreningslivet, alltid föreningslivet.

Motivering, Suss Eriksson, IFK Tumba Handboll

”Viktiga ledord som garant, ett engagemang som skapar möjligheter, en äkta tro på inkludering och ett projekt som sträcker sig över gränser. I över 20 år har Susann Eriksson gjort handboll tillgänglig för alla oavsett förutsättningar.”

Röstningen stänger den 30 april kl. 15.00.