Kategori

Inkludering

Henric Löfvenborg

Henrics basket fyller glädjebägaren

Valet av basket har Henric flera förklaringar till. Dels växte han själv upp med sporten i Järfälla.
– Sedan är det en otrolig idrott i sig. Lång, kort, snabb, långsam – det finns plats för alla. Dessutom är det relativt billigt att utöva ifråga om utrustning.

Skulle det saknas medel för någon är det inte heller ett problem i Onsala Pirates. Sedan länge finns en speciell fond som syftar till att ge alla möjligheter att delta, att följa med på cuper och läger.
– Inte minst i dessa bistra tider är föreningslivet kanske viktigare än någonsin och vi kan inte låta ekonomi bromsa barn från att delta.

Föreningen bildades 2007 och har vuxit snabbt. I dag finns det 500 medlemmar, 15 ungdomslag och tre seniorlag, varav tjejerna spelar i näst högsta serien. De yngsta i åldrarna 4–9 år tränar gratis.
– Vi är i dag tredje störst i Västra Sverige, berättar Henric, som arbetar ideellt som sportchef och med alla andra möjliga och omöjliga uppgifter som en aktiv förening kräver.
– Jag har den fantastiska förmånen att kunna göra detta på heltid, vilket egentligen är något jag drömt om i hela mitt liv.Henrik Löfvenborg tar i hand med basketspelare från Onsala PiratesNu ser eldsjälen Löfvenborg inte bara till de sina utan även till andra. Inte minst en sund fritid till behövande barn och ungdomar.
– Vi har exempelvis spelat en insamlingsmatch till förmån för barn som kommit hit från Ukraina. Vi fick ihop 50 000 kronor. Dessutom var det ett antal av barnen från Ukraina som via det här tillfället kom till föreningen för att träna och spela. Föreningslivet är den överlägset bästa vägen till inkludering i vårt samhälle. Här erbjuds fysisk hälsa, här finns nya kompisar, här finns allt som fyller glädjebägaren.

Motivering Henric Lövfenborg

”En öppen famn för alla. Ingen ska behöva lämnas utanför det idrotten erbjuder av ekonomiska skäl. Att känna gemenskap är ett grundfundament inom föreningslivet. För att göra det möjligt även i praktiken driver Henric Lövfenborg en fond för att bekosta exempelvis cuper, läger eller utrustning för den som inte har råd.”

Röstningen stänger den 30 april kl. 15.00.