Kategori

Ledare

Jouko Liakka

Jouko är helt enkelt HFF

Han skapar hälsosamma förutsättningar för unga, äldre, för nyanlända flyktingar, för alla som vill vara med. Dessutom finns på listan över genomförda uppgifter i föreningen exempelvis ordförandeskap och ledaruppdrag. Jouko Liakka stannar dock inte där.

För att klubben ska kunna erbjuda en god verksamhet gäller det även att få in pengar. Under ledning av en äkta eldsjäl kan det handla om att dela ut reklam, flytta möbler åt kommunen eller vara en del av stadens återkommande Classic Motor Meet. Kort sagt, ”Mister HFF” som han också kallas, gör allt. Och mycket därtill.
– Vad som driver mig? Svår fråga att svara på. Det handlar väl någonstans om att föreningslivet alltid varit en stor del av mitt liv. Jouko Liakka i tränar ungdomar från Haparanda FF i en idrottshallSom spelare, som tränare och i dag i en roll i klubben som knappt kan beskrivas. Bara det faktum att antalet barn och unga ökat med 50 procent sedan Jouka återvände till sin moderförening för några år sedan, säger det mesta. I det vardagliga arbetet ingår dessutom att erbjuda och bereda flyktingar plats i verksamheten.
– Vi har ett antal med oss i dag. Inledningsvis söker vi upp dem och berättar om vad vi kan erbjuda. Sedan är de som önskar, välkomna till oss.

Att bli nominerad som Årets Eldsjäl i kategori Ledare ger en vardagshjälte ännu mer energi.
– Klart man känner stolthet över sitt arbete och engagemang. Det ger blodad tand att fortsatta verka för att skapa förutsättningar för att inte minst våra barn och unga ska kunna spela fotboll även i den här delen av landet.

Motivering, Jouko Liakka

”Varje dag. Hela veckan. I alla möjliga roller. För unga, flyktingbarn, vuxna, för hela föreningen. Med en fördubbling av aktiva på ungdomssidan senaste åren. Med en idog jakt på nya inkomstkällor. Utan Jouko Liakka hade fotbollen i Haparanda FF inte varit där den är i dag.”

Röstningen stänger den 30 april kl. 15.00.