”Adams Kompis” tar plats på Årets Eldsjäls galakväll

tisdag 31 januari 2023

15 maj 2023 genomförs Årets Eldsjäls galakväll på Cirkus i Stockholm. Nytt för i år är att även det nya priset ”Adams Kompis” kommer att utses i samarbete med Stiftelsen Adam Alsings minne

I april 2020 gick Adam Alsing bort i sviterna av covid-19 endast 51 år gammal. För många var Adam en populär och uppskattad medieprofil i såväl eter som television. Lika välkänt är kanske inte den stora kärlek han kände för föreningslivet. Som en hängiven supporter till Färjestads BK och framförallt i egenskap av ungdomstränare och styrelseledamot i Brommapojkarna brann Adam för den svenska idrottsrörelsen. 
– Adam finns inte mer men hans minne lever vidare. Att vi nu tillsammans med Årets Eldsjäls galakväll och Folkspel får en möjlighet att visa svenska folket hur Adam brann för att lyfta fram andra människor känns väldigt bra, säger Fredrik Lundberg, styrelseordförande i stiftelsen Adam Alsings Minne.

I rollen som tränare hade Adam en unik förmåga att se alla och att lyfta fram de som stod längst bak i kön. Ofta är det de som bäst behövde den mänskliga värme och omtanke som Adam förmedlade. För att hedra minnet av en person som var så mycket mer än programledare i radio och TV, startades Adams Minne, en stiftelse som verkar för att lyfta fram människor som verkar för laganda och allas lika värde utökar nu sin verksamhet med priset ”Adams Kompis”. 

Utmärkelsen och ceremonin kring priset "Adams kompis" kommer från 2023 att ingå i Årets Eldsjäl, en del av den ideella organisationen Folkspel. Årets Eldsjäl som pågår under hela året, avslutas med en galakväll där landets eldsjälar och vardagshjältar hyllas. Årets gala kommer att hållas på Cirkus i Stockholm den 15 maj. 
– De värderingar som präglar stiftelsen och utmärkelsen ”Adams Kompis” ligger helt i linje med vad Årets Eldsjäl står för, att lyfta unika personer som gör Sverige bättre, att inspirera fler och nya vardagshjältar. Galakvällen, som vi stolt håller som årets viktigaste, har genomförts sedan 2007, säger Carina Olofsson, projektansvarig på Folkspel för Årets Eldsjäl med tillhörande gala.