Mattias Ahlgren – vinnare i kategori Inkludering

torsdag 22 april 2021

Tänk vad en eldsjäl kan innebära för flera hundra ungdomar Mattias Ahlgren – Årets Eldsjäl i kategori Inkludering – lär få ännu mer att stå i framöver.

 vinnare inkludering eldsjalsgalan

Mattias Ahlgren vann i kategorin Inkludering. Foto: Maxim Thore

Årets Eldsjäl i kategori Inkludering

En göteborgare som blivit skåning utsågs på Eldsjälsgalan till Årets Eldsjäl i kategori Inkludering. Med energi, beslutsamhet och passion erbjuder Mattias Ahlgren ungdomar från olika miljöer och förutsättningar att tillsammans spela frisbee och den variant som heter ultimate, frisbeens lagsport.

Av ex-boxaren och prisutdelaren, Mikaela Laurén fick han – utöver äran – på Vasateatern i Stockholm, ta emot personliga stipendium på sammanlagt 25 000 kronor samt 50 000 kronor till ett enskilt projekt.
– En magisk kväll som jag redan saknar. Det var inte minst väldigt spännande att träffa andra ledare och eldsjälar, säger Mattias.

mikaela lauren delar ut pris i inkludering

Mikaela Laurén prisutdelare i kategorin Inkludering. Foto: Maxim Thore 

 

En av de som han utbytte erfarenheter med var Thor Guttormsen, Årets Eldsjäl alla kategorier.
– Vad jag inte visste då men som en bekant berättade efter galan var att vi faktiskt var klubbkompisar en gång i tiden. Thor spelade fotboll i Skogshyddans IS från Göteborg. Jag var aktiv i frisbee i samma förening. Vi tillhörde till och med världseliten i ultimate.

Just nu kan du nominera i kategori Inkludering! Läs mer här.

Frisbee som lagsport

Utmärkelsen har spridit sig såväl inom frisbeesporten som till många utomstående.
– Det här innebär ett stort uppsving för hela sporten. Det är jättemånga som hört av sig med sin uppskattning och min övertygelse är att det lockar ännu fler deltagare framöver, säger Mattias med ett par dagars distans till galan och vinsten.

Då ska vi komma ihåg att de redan finns uppemot 300 ungdomar som deltar. En del medverkar dessutom vid samtliga fyra veckotillfällen som erbjuds.
– Då mycket av fotbollen på lägre nivåer är inställd har vi gott om utrymme på Limhamnsfältet. Självklart bedriver vi vår verksamhet under de rekommendationer och föreskrifter som finns i samband med den pågående pandemin.

Vad stipendium och prispengar ska användas till är ännu inte bestämt. Vad vi vet är att de, tillsammans med en speciell eldsjäl, kommer att göra skillnad och innebära inkludering för många.

Vem är din eldsjäl? Nominera här!

Övriga finalister i kategori Inkludering:

Erhöll ett personligt stipendium på 10 000 kronor:

Obaida Alramahi, Uppsala.

BrittMarie Windemo, Söderdala.

Helena Sjöberg, Trollhättan.

finalister eldsjalsgalan inkludering 2021

Obaida Alramahi, Mattias Ahlgren och Helena Sjöberg under Eldsjälsgalan. Foto: Maxim Thore

Här kan du se filmen med höjdpunkter från Eldsjälsgalan.