Förbundet Vi Unga

Om Förbundet Vi Unga

Vi Unga är en partipolitiskt och religiöst obunden organisation som startade 1955 med målet att vara en organisation där unga själva får möjlighet att skapa och styra föreningar som passar dem. Vi tycker att det är fint när ungdomar från olika håll får knyta kontakter, och vill gärna vara den plats där sådana möten sker. Detta betyder att vi inte accepterar främlingsfientlighet. Istället jobbar vi aktivt för att motverka fördomar av alla dess slag.

Självklart är all aktivitet i vårt förbund drog- och alkoholfri.

 

Medlemmar och föreningar/ avdelningar

Idag är vi över 9 500 medlemmar i cirka 200 föreningar, och finns i stort sett i hela Sverige.

Alla får bli medlemmar och bilda föreningar inom vårt förbund – oavsett vem du är och vad du vill använda din fritid till.

 

Det här gör Förbundet Vi Unga

Blanda engagemang med föreningsliv och du har Vi Ungas grundidé: att hjälpa barn- och unga att förverkliga sina drömmar genom att organisera sig.

Att ta vara på sin fritid och att få utveckla sina intressen tycker vi är bland det viktigaste som finns. Därför är Vi Ungas mål att göra det enkelt och smidigt för våra medlemmar att starta och driva föreningar, som kan göra precis det. Vad du väljer att göra i din Vi Unga-förening och hur du väljer att göra det är helt upp till dig.

 

Till Förbundet Vi Unga

Tillbaka till medlemmar