Friluftsfrämjandet

Om Friluftsfrämjandet

Friluftsfrämjandet startade 1892 och är Sveriges största friluftsorganisation som genom friluftsliv verkar för folkhälsa, livsglädje och respekt för naturen.

Vårt fokus är att uppleva friluftsliv med hjälp av glädje, kunskap och säkerhet.

Genom våra lokalavdelningar kan vi erbjuda Sveriges bredaste utbud av friluftsaktiviteter. Här finns något för alla åldrar, alla intressen och allas förutsättningar.

Våra hjärtefrågor är att värna om att få fler att njuta av friluftslivet på ett hållbart sätt och vi jobbar för att ge bra förutsättningar för friluftsliv, nu och framåt.

Friluftsfrämjandet är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell organisation.

 

Medlemmar och föreningar/ avdelningar

Över 100 000 medlemmar, 7000 ledare, 500 förskolor och skolor, 300 lokalavdelningar och 25 skidbackar.

 

Det här gör Friluftsfrämjandet

  • Vi arbetar för allas möjlighet till ett aktivt friluftsliv, dela glädjen med friluftslivet med andra, utvecklas utan prestationskrav och vistas i naturen under trygga former.
  • Vi har aktiviteter för alla åldrar och alla årstider och skapar roliga, trygga och lärorika äventyr där våra tusentals ideella ledare varje år guidar barn och vuxna ut på små och stora äventyr på fjället, vattnet, snön, isen och i skogen.
  • Vi är i dag kanske mest kända för våra högkvalitativa skidlärarutbildningar och för vår uppskattade verksamhet för barn, med bland annat Skogsmulle® och I Ur och Skur, men vi har också många lokala skidskolor, som tillsammans har flest skidskolor i hela Sverige. Här finns även mängder av långfärdsskridskoåkare, paddlare, klättrare och vandrare. Cykling, geocaching, snöskor och stavgång är andra populära aktiviteter. Många lokalavdelningar arrangerar också resor, både till svenska resmål och till naturupplevelser längre bort.
  • Ett medlemskap i Friluftsfrämjandet stödjer vårt arbete för allas rätt till ett aktivt friluftsliv oavsett om det avnjuts i organiserad form eller på egen hand.
  • Genom vårt arbete bidrar vi till ökad livsglädje, hälsa och en mer hållbar utveckling.

 

Till Friluftsfrämjandet

Tillbaka till medlemmar