Svenska Röda Korset

Om Svenska Röda Korset

Röda Korset är världens största humanitära nätverk som kämpar för att ingen ska lämnas ensam i en katastrof. Röda Korset har som mål att förhindra och lindra mänskligt lidande, oavsett vem det drabbar och hur det än uppstår.

Röda Korset är även Sveriges största humanitära organisation med närvaro i flertalet kommuner, där vi genom väl fungerande lokala föreningar driver den lokala verksamheten.

Genom vårt världsomspännande nätverk kan vi hjälpa på ett sätt som ingen annan organisation kan. Arbetet finansieras av gåvor och bidrag från myndigheter och offentliga organ.

 

Medlemmar och föreningar/ avdelningar

Röda Korset finns i 192 länder och består av 97 miljoner medlemmar.

 

Det här gör Svenska Röda Korset

Varje dag räddar Röda Korset liv och ger hopp till utsatta människor världen över. Vi bidrar med allt från rent vatten, mat, sjukvård och mänsklig omtanke till att återförena splittrade familjer på flykt. I Sverige bryter vi bland annat ensamhet, hjälper till med läxor och stöttar dem som flytt från krig, förföljelse och terror.

Vi finns på plats och arbetar förebyggande för att en katastrof inte ska hända, är redan där om den ändå sker, och vi stannar kvar när alla andra gett sig av.

 

Till Svenska Röda Korset

Tillbaka till medlemmar