Kategori

Ledare

Carl Schwieler

Carl driver frågan om jämställdhet

Rotebro, Silverdals IF och Töjnan IBK då – FBC Sollentuna nu. Tre föreningar blev en. Och ett nytt uppdrag för Carl Schwieler, som under sina år i Rotebro Innebandy drev frågan om jämställdhet hårt och framgångsrikt. Då Calle, som han kallas, startade ett flicklag för sin dotter i tidigare föreningen, Rotebro IS noterade han att tjejerna fick sämre möjligheter gällande exempelvis träningstider än killarna och såg till att förutsättningarna jämnades ut. 
– Det har jag med mig även i den nya miljön, att inte göra skillnad utan behandla alla lika.

Calle brinner inte enbart för en jämställd verksamhet. Lika angeläget är att det finns plats för alla. Från de allra yngsta upp till seniorer.
– Vi har en ambition att behålla så många som möjligt och så länge det går i klubben. Oavsett om de bara ville komma hit och ha kul, träna och spela för skojs skull eller för de som verkligen satsar på sin sport och vill nå så långt som möjligt.

Det finns en vision som ska bli verklighet att ta fram en ledar/spelarbibel där den röda tråden ska vara tydlig och underlätta för både aktiva och tränare. Likaså finns det tankar och funderingar på hur en eventuell akademiverksamhet skulle kunna se ut. Allt tillsammans med en rad andra verktyg och uppgifter som kännetecknar en sund förening, dessutom i och med fusionen sommaren 2023, en av de största i vårt innebandyland. Möten med samarbetspartner, sponsorer, ledare, spelare, myndigheter, det finns att arbeta med.

Detta för en eldsjäls fritid från det egna företaget.
– Hur många timmar jag lägger ner? Det vågar jag inte räkna på, men det blir många. Samtidigt innebär min civila situation att jag till viss del kan styra över min tid. Sedan är det ju väldigt kul och spännande med föreningslivet, att se förändringar som gör att man drivs framåt.

Motivering Carl Schwieler, Stockholm

Carl har varit involverad att skapa en av Sveriges största innebandyföreningar och drivs främst av frågan med jämställdhet och gjort att föreningens tillgångar och fördelning mellan kön ska vara jämlikt. En sann ledare och eldsjäl som driver för allas rätt att spela innebandy.” 

Röstningen stänger den 30 mars kl. 15.00.

Rösta