Lottförsäljning hjälper BTK Rekord att växa

torsdag 27 oktober 2022

Pingis som sport är av tradition stor i vårt land. Stjärnor och världsmästare som exempelvis Stellan Bengtsson och JO Waldner har verkligen populariserat pingisen i Sverige.

Folkspel träffade BTK Rekord för att prata om lottförsäljning

BTK Rekord är en av landets största och äldsta bordtennisföreningar. Faktum är att föreningen bildades redan 1936 och sedan dess har den växt stadigt, bland annat tack vare försäljning av lotter från Folkspel - men också för sina eldsjälar inom föreningen.

Vi har träffat Bengt Levin som är djupt engagerad i föreningen för att prata om deras recept på framgång i sin lottförsäljning. Det är nämligen så att BTK Rekord det senaste året har tjänat nästan en halv miljon kronor på att sälja lotter! Men hur har de gjort för att lyckas?

”Mister Rekord” är en eldsjäl av rang

Trots att pingis som sport är stort i Sverige så hänger mycket på att det finns eldsjälar som ser till att den fortlever på bredd– och ungdomssidan. En av dem är Bengt Levin.

– Vi har verksamhet från sex, sjuåringar upp till motionspingis för 60–70-åringar. Vår ambition är att tillfredsställa alla som vill spela bordtennis, säger Bengt Levin.

Bengt Levin lever och andas bordtennis. Man kan alltså säga att det finns en väldigt bra anledning till att han fått smeknamnet ”Mister Rekord”. Bengt har inte bara haft ett antal roller i klubben utan även varit med på hela den resa som startade tillsammans med Folkspel redan 1991.

Han, om någon, vet vad lottförsäljning har betytt för klubben under åren.

Så går BTK Rekords lottförsäljning till

I dag har BTK Rekord en fast plats på ICA Norra i Helsingborg, där de finns på plats varje veckoslut för att sälja Bingolotter och Sverigelotter.

– Att få verka där är en stor anledning till att försäljningen är så framgångsrik, berättar Bengt.

Förtjänsten på nästan en halv miljon, 474 854 kronor för att vara exakt, betyder naturligtvis mycket för klubben. Pengarna behövs eftersom verksamheten innehåller både topp och bredd.

Föreningens representationslag har nyligen inlett spel i högsta serien, den som i dag heter Pingisligan. Och på ungdomssidan är det full fart i hagarna. Överhuvudtaget är det ett uppsving i blågul bordtennis, något som inte enbart har med nutida stjärnor som Truls Möregård, Mathias Falck och Kristian Karlsson att göra.

– Vi märkte faktiskt av det innan exempelvis Truls slog igenom stort, berättar Bengt.

Så satsar BTK Rekord framåt

Klubben arbetar idag aktivt med skolor och fritidsgårdar för att locka fler utövare. Turneringar som Rekord-Cupen, Rekord Open och Lilla Rekord-Cupen är också bra på att locka till en redan populär idrott.

– Vårt bekymmer är bristen på halltider. Vi håller till i gamla Idrottens Hus intill Olympia, men behöver fler och större ytor.

En pingisspelare från BTK Rekord

BTK Rekord vill även växa på tjejsidan.

– Tyvärr har vi för tillfället inget damlag på seniornivå. Våra tjejer blev annars svenska mästare 2003 och 2004 med vår samarbetsförening Råå BTK. Vi jobbar dock på att åter starta upp ett a-lag och har ett stort antal flickor på ungdomsnivå.

Vad kommer BTK Rekord göra med pengarna de tjänat på Folkspels lotter?

Det är egentligen ganska simpelt. Pengarna man tjänar på att sälja Bingolotter och Sverigelotter har ett huvudsyfte – att göra BTK Rekord ännu större och ännu äldre.

Ung pingisspelare från BTK Rekord

Så kan du stötta din förening

Kanske sitter du nu och funderar på hur du hade kunnat bidra till din favoritförening, precis så som exempelvis Bengt gör. Och vi har ett enkelt sätt för dig att bidra. Väljer du en av våra digitala lotter så kan du enkelt ge ditt överskott till din eller dina favoritföreningar. Dessutom får du själv en fin chans att vinna stort! Det kallar vi en riktig vinn-vinn.