Över en miljon till Rädda Barnen och Röda Korset

fredag 04 mars 2022

Barn kram.Bild: Camelia Iordache/Salvati Copiii (Save the Children).

1 022 004 kronor– så stort överskott inbringade kvällens telefonimoment från BingoLotto. En summa som skänks oavkortat till Röda Korset och Rädda Barnen.

Programledare Lotta Engberg hälsade stillsamt välkommen till en speciell kväll med BingoLotto, där våra tankar gick till den svåra situationen i Ukraina. 

Till en afton då hela överskottet från telefonimomentet – en Volkswagen Taigo – stod på spel – gick till två livsviktiga organisationer.

I vanliga fall fördelas det som bekant på hela föreningslivet. Söndag 6 mars hade dock ideella Folkspel och BingoLotto beslutat att låta två av våra medlemmar, Röda Korset och Rädda Barnen, få dela på hela överskottet för att använda till sina respektive hjälpinsatser.

Totalt landade summan på 1 022 004 kronor denna kväll.

– Vi kan bara säga ett hjärtligt och varmt tack till våra lottköpare, tittare och inringare för deras stora vilja att bidra och hjälpa till, säger programledare Lotta Engberg

Även vi på Folkspel och BingoLotto är naturligtvis djupt bestörta över situationen i Ukraina. I sammanhanget är det också viktigt att påpeka att vi inte enbart verkar för idrottsrörelsen utan även för andra organisationer.

I det här fallet handlar det om Röda Korset och Rädda Barnen, som båda aktivt arbetar för att samla in livsviktiga medel till inte minst familjer och barn, som just nu utsätts för ofattbara grymheter.
– Vi har därför beslutat att vårt överskott – som varje vecka tillfaller och fördelas på hela föreningslivet – från söndagens telefoni ska gå oavkortat till hjälpinsamlingarna som Röda Korset och Rädda Barnen står bakom, säger Hans Sahlin.

Det innebär praktiskt att de tre moment, utöver ordinarie tre bingospel, vi normalt tillhandahåller, blir ett och samma genomgående under hela kvällen. Lottköpare kan ringa in med möjlighet att vinna en VW Taigo.

 

Läs mer här om de hjälpinsatser som Röda Korset och Rädda Barnen utför.