"Jag drivs av att aldrig bli fullärd"

Tina Pavic, entreprenören som grundade företag som 23-åring. Hon startade sin resa på Folkspel 2018. Då som ansvarig för digitala kampanjer. Idag, ett par år senare, är hon E-Commerce Manager och avdelningsansvarig för Folkspels e-com avdelning. Hennes största inspiration i livet är hennes son och hon drivs av att aldrig bli fullärd. Möt Tina Pavic!

Lär känna Tina Pavic som jobbar på Folkspel

Hallå, vem är du Tina?

Jag är född och uppvuxen i Göteborg, lever med min son och man i Utby. Jag älskar att resa (helst till solen) och har som många andra, fastnat i en kärlek till padel. Min fritid innebär mycket föreningsliv då min son spelar både handboll där jag även sitter med i styrelsen för klubben och fotboll. Att vara engagerad som förälder i föreningslivet är bland det roligaste jag vet.

Och vem är Tina på jobbet? Vad gör du på Folkspel?

Jag är E-Commerce Manager och ansvarar även för vår e-com avdelning på Folkspel. Jag startade på Folkspel som ansvarig för digitala kampanjer, vi var i starten av att starta vår digitala resa. Jag såg då massor av potential av att lyfta BingoLottos site då vi hade så mycket content som kunde skapa värden för våra besökare.

Under mitt första år då vår avdelning var relativt nystartad skapade vi tillsammans startskottet för vår resa. Därför tog jag rollen som E-Commerce manager i takt med att vår avdelning växte och sen även rollen som ansvarig för avdelningen när vi skulle bredda vår digitala avdelningen även internt.

Idag är vi 10 medarbetare på Folkspels e-comavdelning som består av marknadsförare, digitala producenter, och SoMe-producenter. Ett riktigt bra och drivet gäng som alla är en del av vår digitala framgång och den resan vi hittills har gjort. Vi har kul tillsammans och har massor av nytt på gång.

Du har ett stort engagemang för YH-utbildningar, berätta mer?

Precis, jag själv har en Yrkeshögskoleexamen inom E-business och därefter började jag att arbeta på ett startup-bolag som drev fyra skönhetssajter i Norden.

Här kom jag i kontakt med YH-skolorna från ett företagsperspektiv och kunde då ta del av den enorma potential som dessa skolor bidrar med till vårt näringsliv. LIA är helt fantastisk för både studenter som företag. Det är en enorm tillgång för företag och en superbra rekryteringsbas.

Idag har jag ett tätt samarbete med skolorna i Göteborg och är även en del av ledningsgruppen för två utbildningar.

Vad gjorde att du sökte till Folkspel?

Folkspel stod inför en spännande digital resa som jag såg en enorm potential i. Att arbeta med en ideell organisation som stod inför ett digitaliserings-skifte med så välkända varumärken, Sveriges största underhållningsprogram och med direkt förankring i vårt oerhört viktiga föreningsliv, det var en möjlighet jag inte ville missa. Detta skulle utmana mig på riktigt! Och på köpet även ge något tillbaka till vårt samhälle.

Hur ser du på den digitala utvecklingen? Och hur jobbar Folkspel med det?

Digitaliseringen går fort. Att arbeta med marknadsföringen blir inte heller lättare med åren, vi har hela tiden nya saker att förhålla oss till. Den digitala trafiken måste förtjänas. Till skillnad från en fysisk butik där besökarna per automatik kan stöta på din butik bara för att dom råkar gå förbi den på en exklusiv gatuadress. Där fungerar det digitala helt annorlunda.

Att lyckas digitalt kräver hela tiden optimering, analyser och genomförande och att ge besökarna det dom vill ha eller letar efter. Något som vi ständigt arbetar med på e-com avdelningen. KPI:er är något som vi andas lika naturligt som syre. Man får aldrig bli för bekväm, då blir man snabbt ”gammal i branschen”. Utveckling och att hela tiden bli bättre måste vara ett naturligt mantra. Mina kollegor gör vår snabba utveckling möjlig. Vi har tagit enorma kliv på bara fyra år. Det hade inte varit möjligt utan ett starkt team. Vi vinner och misslyckas tillsammans!

Vad är det bästa med att arbeta på Folkspel?

Jag gillar att mitt arbete är en ständig utmaning. Jag går till kontoret varje morgon och måste vara fokuserad eftersom vissa saker kan gå väldigt fel om jag inte gör ett bra jobb. Jobbar man digitalt har man lite valt en livsstil. Det räcker tyvärr inte att bara vara på jobbet. Du måste ständigt hänga med i utvecklingen. Det går oerhört fort. Och då krävs det också att man som organisation är med på tåget.

Folkspel litar mycket på sina medarbetare vilket jag värdesätter, och det är med all rätt – alla våra avdelningar över hela Folkspel är fyllda av drivna, kreativa och engagerade medarbetare! Mina kollegor här på Folkspel är dom bästa man kan ha!

Vad driver dig?

Jag har alltid älskat att vara med och skapa från grunden och hela min yrkeskarriär har inneburit digitala transformeringar eftersom det är där vi är i tiden. Så det har varit spännande år med mycket utmaningar, men det innebär också att jag växer som person i min yrkesroll hela tiden. Min roll kräver min fulla uppmärksamhet och att jag hela tiden måste prestera och leverera. Jag måste hela tiden fortsätta att utvecklas. Jag aldrig blir fullärd, det går inte att bli i den digitala världen, kanske inte ens i arbetslivet i stort. Det gäller att lära andra och att vara öppen för att läras. Jag älskar känslan av att få vara med och hjälpa till att stärka och utveckla mitt team. Det ger mig en oerhörd styrka att få vara en del av deras utveckling och kunna ge tillbaka.

Jag tror också att jag som är uppvuxen med konståkning har fått lära mig att aldrig ge upp, för det var tuffa år, jag tävlade i konståkning som är en bedömningssport från det att jag var 10–19 år, men jag är min största kritiker som samtidigt kan ge mig själv ett break när jag vet att jag inte kan göra mer. Man måste lära sig att bli trygg i sig själv för att våga vara ”good enough” och ha någon som står där bredvid dig som ger dig den styrkan och som vet att du faktiskt gjorde ditt bästa.

Det handlar inte om att hela tiden vara bäst, utan att vilja framåt och att våga misslyckas på vägen. Jag hade kunnat ge min högra hand för den personen som verkligen ger sitt allt och aldrig slutar att försöka. Det motiverar mig mer än något annat. Men min största inspiration är min son som får mig att bromsa upp och leva lite mer i nuet. Jag är en driven person som hela tiden vill mer, men när han föddes hade jag redan vunnit högsta vinsten!

Tre råd från Tina för att lyckas med digital handel

  1. Ha tålamod, våga testa och våga att misslyckas! Vågar du inte detta kommer du heller inte att utveckla din digitala affär. Var ödmjuk inför att det är okej att göra fel, det är det som kommer att utveckla både dig och din digitala affär.
  2. Tänk skalbarhet! Det är så du kan bryta mark på alla digitala plattformar som finns idag, det ska aldrig finnas ett stopp, du kan alltid göra det du gör bättre eller addera på nya saker.
  3. Ta hand om dina kunder och besökare. Sätt dig i passagerarsätet och försök att se allt du gör objektivt. Förstår kunden allt du vill förmedla? Ger du besökaren det den behöver eller önskar? Ha kundresan i fokus, det är trots allt dom som kan göra din e-handel framgångsrik.

Vill du också jobba på Folkspel? Spana in våra lediga jobb här!