Erica Johansson

Erica Johansson krönikör på Folkspel.

Innehar det svenskt rekordet (6,99) i längdhopp, vilket stått sig sedan 2000. På meritlistan finns bland annat ett EM-guld inomhus samt tvåsiffrigt antal vunna svenska mästerskap.

Är i dag bland annat engagerad som ledare i friidrottsklubben Mölndals AIK.

 

Krönikör för Folkspel 

Erica är dessutom krönikör för Folkspel, texter som bland annat publiceras på Expressen/föreningsliv och här på Folkspel.se.

Under vinjetten ”Erica möter” kommer ni att få ta del av många frågor och inspirerande svar från ett antal spännande gäster. Först ut är Dennis Andersson.

Erica möter Dennis Andersson

Första gäst är Dennis Andersson, även känd som ”Mister Gothia”. Han berättar bland annat om det tuffa beslutet att för andra året i följd tvingas ställa in världens största ungdomsturnering och sin oro för barn– och ungdomars framtida hälsa.

Läs hela intervjun här.

Tävling inom barnidrott

Krönika om tävling inom barnidrotten, ett ämne som det finns många delade meningar om. Ska barn få räkna hur högt de hoppar eller springer? Är det okej att räkna mål i tidig ålder?

Läs hela krönikan här. 

 

Eldsjälar och dess betydelse

I den andra krönikan resonerar Erica kring eldsjälar och hur viktigt det är för föreningslivet att det finns männiksor som engagerar sig ideellt. 

Läs hela krönikan här. 

 

Seniorträning

I den tredje krönikan skriver Erica om seniorträning och vikten av att röra på sig i alla åldrar. Erica som leder pensionärspass på det lokala gymmet i Landvetter. 

Läs hela krönikan här. 

 

Tillbaka till våra vänner